Burundese boeren beter laten boeren

In Burundi groeit de bevolking razendsnel. Boeren kunnen die groei niet bijbenen en produceren te weinig eten. ZOA helpt de boeren de kennis rond hun vak te vergroten, zodat de oogst groeit.

Burundi is een van de armste vijf landen ter wereld en kent een groot gebrek aan voedsel en onderwijs. Slechts vier procent van de plattelandsbevolking in Burundi ontving voortgezet onderwijs en slechts zesendertig procent rondde de basisschool af. Nu de bevolking van dit Afrikaanse land enorm groeit, ontbreekt het boeren aan kennis om hun land beter te benutten. Het gevolg? Slechte oogsten en te weinig eten om de bevolking te voeden.

Wat wij doen
Voor een betere oogst in Burundi heeft ZOA inmiddels een aantal managementcomités opgericht voor verschillende verenigingen voor boeren. Nu is het tijd de kennis van de boeren die in zo’n comité zitten te verbeteren.

  • Training Training van 72 leden van managementcomités in rekenen, planning en zaken-doen, waarbij twee mensen opgeleid worden om anderen te trainen
  • Workshops Workshops voor beleidsmakers op nationaal niveau, om inzichten te delen en de mogelijkheden te zien voor de landbouw

Inmiddels zijn er al trainingen gegeven, die gefilmd zijn en op DVD staan. Deze DVD’s worden ingezet om andere boeren te trainen. Er is trainingsmateriaal ontwikkeld in de lokale taal, zodat de trainers een goede en begrijpelijke uitleg kunnen geven.

In Burundi is hulp hard nodig. Samen zijn we er voor de mensen in Burundi met onder andere voedsel, water en onderwijs. Help je ook mee?
Ja, ik help mee