Duurzame productie van cassave in Liberia

Liberia is een van de armste landen ter wereld. Veel boeren op het Liberiaanse platteland leven in armoede omdat ze afhankelijk zijn van een cassaveoogst die zomaar kan mislukken, de oogst is vaak niet zo groot als ze zouden willen en het ontbreekt hen aan kennis om de oogst op een effectieve manier te verwerken.

ZOA kwam in Liberia in 2003, aan het eind van de tweede burgeroorlog, om de Liberianen te helpen bij het herstel van de economie. We begonnen met het herstel van de landbouw en leveren een bijdrage aan de bevordering van productie en handel. Veel Liberiaanse boeren zijn gewend om op een bepaalde manier cassave te zaaien, te planten en te oogsten, maar dat kan veel effectiever. ZOA traint de boeren om hun zaai- en planttechnieken te verbeteren en leert de boeren hun oogst te verwerken. Hierdoor is de oogst vele malen groter. Naast het trainen van boeren helpen we ook handelaren in het opbouwen van een bloeiend cassaveverwerkingsbedrijf. We leggen connecties tussen de boeren en de handelaren en zorgen dat ze van elkaar kunnen profiteren. De handelaren verwerken de cassave tot veelzijdige producten die in de lokale supermarkten verkocht worden. De vermeerdering van productie en handel komt ten goede aan de hele economie.

Met dit project ondersteunt ZOA:

  • 6.600 boeren in 220 dorpen om hun landbouw productie te vergroten

Dit project is een samenwerking tussen Welthungerhilfe (WHH), Concern Worldwide, SPARK en ZOA, en wordt gefinancierd door de Europese Unie. Hierdoor is het niet mogelijk om direct bij te dragen aan dit project. Wel kun je een gift geven voor Liberia, we zullen je gift in dit land inzetten waar dit het meest nodig is.

1024px FlagofEuropesvg