Vaktrainingen voor vluchtelingen

In Ethiopië wonen duizenden Zuid-Sudanese vluchtelingen in vluchtelingenkampen zonder uitzicht op een toekomst. In een innovatief project hielp ZOA deze mensen een nieuw vak te leren, zodat ze een goede toekost op konden bouwen.

Ze hadden een goed leven als student, schoonmaker of ambtenaar in Zuid-Sudan. Tot er oorlog uitbrak en ze plotseling huis en haard moesten verlaten. Het leven voor de 270.900 Zuid-Sudanese asielzoekers in de Gambella-regio in Ethiopië is heftig. Deze mensen leven in overvolle kampen waar veel spanningen zijn en weinig te doen is.

Een nieuw beroep
Doordat het leven in de Ethiopische kampen voor velen vaak uitzichtloos is, bestaat de kans dat de vluchtelingen terugkeren naar hun thuisland om daar te gaan vechten. Door middel van een vaktraining hielpen we deze vluchtelingen aan een hoopvol perspectief voor de toekomst. Dit project is inmiddels afgerond.

Wat deden we?

  • Vaktraining Door een vaktraining kregen vluchtelingen een hoopvol perspectief voor de toekomst zonder terug te hoeven naar hun thuisland
  • Nieuw beroep Ze leerden een nieuw beroep als schoenmaker, timmerman of kleermaker. Zo werden ze onafhankelijker en konden ze hun eigen inkomen verdienen.

In Ethiopië is hulp hard nodig. Dit land vangt een miljoen vluchtelingen op uit buurlanden, wat zorgt voor tekorten en armoede. Help je mee in Ethiopië?
Ja, ik help mee