Help slachtoffers van de hongersnood in Afrika

In verschillende landen in Afrika dreigt op dit moment een hongersnood. Door extreme droogte en aanhoudende conflicten is een ernstig tekort aan voedsel ontstaan. Zo ook in Zuid-Soedan, Somaliland en Jemen, waar ZOA actief is. De VN waarschuwt dat miljoenen mensen hier het slachtoffer van dreigen te worden als er niet snel hulp komt.

Door extreme weersomstandigheden is er de afgelopen tijd weinig regen gevallen, waardoor veel landen last hebben van droogte. Oogsten zijn mislukt en veel waterbronnen staan droog. Naast voedsel is dus ook een ernstig tekort aan drinkwater, waardoor mensen uren moeten lopen om aan water te komen.

Maar ook conflicten spelen in rol in de dreigende hongersnood. Zo zijn in landen als Zuid-Soedan en Somalië veel mensen op de vlucht voor geweld. Vaak vluchten ze naar regio’s in de buurt, waardoor het aantal mensen in zo’n gebied ineens drastisch toeneemt. Hierdoor is er lang niet genoeg voedsel voor iedereen, wat met name voor kleine kinderen de situatie levensgevaarlijk maakt.

Jouw steun is hard nodig
Samen met het Christelijk Noodhulpcluster komt ZOA daarom in actie. Onze medewerkers zijn ter plaatse en staan klaar om te helpen. Met jouw steun kunnen we mensen de hulp bieden die het meest nodig is, zoals voedsel en schoon drinkwater. Help je mee?

Het Christelijk Noodhulpcluster bestaat uit Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA.

hongersnood in afrika en jemen