Vaktrainingen voor vissers

In het noorden van Sri Lanka zijn duizenden mensen afhankelijk van de visserij. De vissers die hier wonen, zitten vast aan een woekerlening die hen veel problemen bezorgt. Door middel van een vaktraining willen we deze boeren een eerlijke toekomst geven. 

Toen de vissers in het noorden van Sri Lanka na een bloedige burgeroorlog in 2009 hun werk weer op wilden pakken, wachtte hen een nare verrassing. Ze werden door handelaren gedwongen een dure uitrusting te kopen en met enorme rentes geld te lenen. De handelaars betaalden bovendien veel minder geld voor de vis dan de vissers verdienden.

Het afbetalen van de leningen gaat daarom moeizaam en de handel is vaak oneerlijk. Samen met jou willen we deze mannen en hun familie een eerlijke toekomst geven.

  • Training ZOA traint de vissers om duurzaam vis te vangen en vis in zoet water te kweken en te vangen

Deze training maakt de vissers onafhankelijk van bureaucratische en hiërarchische visserijcoöperaties. Zo verbetert hun inkomen en hebben ze dus kans op een goede toekomst. We helpen hiermee honderd families, verdeeld over drie regio’s in het land.

Door deze hulp aan de vissers verhogen we de voedselzekerheid van duizend families en zijn de vissers niet langer afhankelijk van humanitaire hulp. Tegelijkertijd trainen we de visserijcoöperaties om op een betere manier te handelen. Een win-winsituatie dus!