Hulp aan door overstromingen getroffen gezinnen in Noord-Rakhine

In 2015 werd Noord-Rakhine opnieuw getroffen door zware overstromingen. Een groot deel van de rijstvelden werd hierdoor verwoest. Een ramp voor de bevolking, die van de één op andere dag te maken kregen met een structureel te kort aan voedsel. Rijst is namelijk één van de belangrijkste levensmiddelen. ZOA helpt de getroffen families in het gebied om te gaan met de voedselonzekerheid.

Op verschillende plekken in Noord-Rahkine is het voor de inwoners een grote uitdaging om rond te komen. Niet alleen hebben mensen onvoldoende middelen om hun land te verbouwen, ook de voedselprijzen zijn door het tekort omhoog geschoten. Dat het gebied daarnaast ook nog eens regelmatig geteisterd wordt door cyclonen, maakt dat het voor de inwoners in het gebied niet makkelijk is om aan genoeg eten te komen voor hun gezin.

Als gevolg hiervan is inmiddels ngeveer de helft van de volwassenen en een kwart van alle kinderen onder de 5 jaar ondervoed. ZOA werkt samen met de getroffen gezinnen aan een oplossing. Zo delen we zaden en kunstmest uit, helpen we kwetsbare huishoudens bij het bouwen van een nieuw huis, en helpen we boeren om ook in tijden van een mindere oogst te overleven. Op die manier beschermen we de bevolking van Noord-Rakhine tegen voedselonzekerheid.

Steun een door een natuurramp getroffen families

Met jouw gift maak je het voor een gezin uit Myanmar mogelijk om deel te nemen aan dit project. Zo krijgt een gezin hulp om zichzelf te wapenen tegen voedselonzekerheid en concrete middelen om een voedselonzekere periode door te komen.