Laat kinderen veilig spelen

Duizenden jonge kinderen uit Zuid-Sudan zijn alleen in Ethiopië aangekomen. Ze zijn bang en getraumatiseerd en weten niet waar ze naar toe kunnen. 

Het is een hartverscheurend beeld: een driejarig kind dat moederziel alleen op de vlucht is. Angstig op zoek naar een veilige plek. Voor duizenden jonge kinderen uit Zuid-Sudan is het echter de harde realiteit. De ouders zijn overleden of tijdens de vlucht kwijtgeraakt. Ze staan er helemaal alleen voor. Oorlog en geweld hebben hun jonge leven helemaal op de kop gezet. Veel kinderen kampen daardoor met psychische klachten, zijn bang en zitten vaak vol stress. We kunnen dit niet laten gebeuren!

We trekken ons het lot van deze jonge kinderen aan en vangen hen op bij de Zuid-Sudanese grens met Ethiopië. In één van de Child Friendly Spaces bieden we hen een veilige plek.

In de Child Friendly Spaces kunnen de kinderen:

  • Leren In de klaslokalen leren de kinderen rekenen, schrijven en Engels
  • Verwerken De kinderen krijgen hulp bij het verwerken van hun trauma’s
  • Kind-zijn De kinderen kunnen op afgesloten terreinen heerlijk samen spelen

Ieder kind verdient de kans zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Daarom willen we ons samen met jou blijven inzetten voor de kwetsbare kinderen uit Zuid-Sudan.

In Ethiopië is hulp hard nodig. Dit land vangt een miljoen vluchtelingen op uit buurlanden, wat zorgt voor tekorten en armoede. Help je mee in Ethiopië?
Ja, ik help mee