Naailes voor kwetsbare vrouwen

In de gevangenis belanden terwijl je helemaal niets gedaan hebt. Je moet er niet aan denken. Toch overkomt het honderden vrouwen in Afghanistan, die vaak ook nog eens aan hun lot worden overgelaten. Samen met jou willen we deze vrouwen helpen met naailes. 

Door valse beschuldigingen van ‘morele misdaden’ zitten veel Afghaanse vrouwen onschuldig vast in de gevangenis. Familie laat ze uit schaamte vaak in de steek, waardoor ze er helemaal alleen voor staan. En dat terwijl ze ook in de gevangenis zelf voor zichzelf en hun kinderen moeten zorgen. Het naaiproject van ZOA is dan ook een grote uitkomst voor deze vrouwen.

Wat doen we?

  • Naailes De vrouwen leren tijdens een naaicursus van een jaar hoe ze kleding kunnen maken en verkopen
  • Kleding verkopen De vrouwen verkopen slaapkleding aan andere gevangen en bezoekers
  • Kennis inzetten Na hun leven in de gevangenis, kunnen de vrouwen zich nog steeds onderhouden

Het werken in de gevangenis stimuleert de vrouwen na te denken over hun toekomst en geeft ze meer zelfvertrouwen omdat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Verschillende vrouwen die aan de cursus deelnamen hebben, nadat ze hun straf hadden uitgezeten, in hun dorp een winkeltje geopend.

In Afghanistan is hulp hard nodig. Samen zijn we er voor de mensen in Afghanistan met onder andere voedsel, water en vaktrainingen. Help je ook mee?
Ja, ik help mee