Een nieuw huis na een cycloon

In juli 2015 veroorzaakte de cycloon Komen overstromingen in Myanmar. Het noorden van het land werd hard getroffen door de overstromingen, in bepaalde delen werd de helft van de huizen verwoest. ZOA helpt bij de wederopbouw. Help je mee?

Stel, je woont ergens op het platteland in een houten huisje op palen. Op een dag is het weer zo slecht, dat de rivier in het dorp overstroomt en je huis verwoest wordt. Niet alleen dat van jou, maar vijftig procent van de huizen in je dorp. Ook zijn de plantjes op de velden door het water weggespoeld, waardoor een groot deel van het dorp ineens zonder huis en zonder eten zit.

Dit overkwam de mensen in Buthidaung, in het noorden van Myanmar. In juli 2015 raasde de cycloon Komen over hun land, waardoor oogst, huizen en infrastructuur verwoest werden. Geld voor de wederopbouw ontbrak en de regio waar de getroffen mensen wonen is ook nog eens instabiel door stammenconflicten. Veel mannen werden gedwongen huis en haard te verlaten om ergens in het buitenland werk te zoeken. Veel vrouwen zijn daarom aan hun lot overgelaten. Dit is een enorm probleem.

De oplossing
ZOA helpt de getroffen dorpelingen in Myanmar. Dat doen we zo:

  • Wederopbouw We werken in vijf verschillende dorpen. Door met locals te werken, hebben zij ook meer geld te besteden
  • Boeren Boeren die geen geld en goederen hebben om het boeren opnieuw op te pakken, voorzien we van zaden en mest
  • Renovatie We helpen een aantal van de armsten met de wederopbouw van hun huis, zodat ze hun leven weer kunnen oppakken

Cash for Work
Bij de wederopbouw van de dorpen, werken we nauw samen met de lokale bevolking. We betalen hen voor hun werkzaamheden en leren hen de nodige skills. Op die manier zijn ze bij een eventuele latere ramp in staat om hun leven zelf weer op te pakken.  Met dit project helpen we zevenhonderdzestig dorpelingen in de regio Buthidaung.

Financiering
De financiering voor dit project is inmiddels rond.