Nieuwe huizen voor kwetsbare gezinnen in Burundi

In Cibitoke, een regio in Burundi bij de grens met DR Congo, wonen veel vluchtelingen als gevolg van de burgeroorlog. ZOA helpt de meest kwetsbare gezinnen met een stenen huis waarin ze beter beschermd zijn. De bouw wordt uitgevoerd door kansarme jongeren. 

Burundi is een klein land in Midden-Afrika en één van de armste ter wereld. Maar liefst 68% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Door de politieke onrust gaat de economie steeds verder bergafwaarts. De uitdagingen voor de bevolking zijn dus groot. Veel families in Cibitoke zijn alles kwijt: Familieleden, geld, sociale veiligheid, hun landbouwgrond en vooral: hun thuis. Daarom wonen veel gezinnen noodgedwongen in hutjes van doeken en bladeren.

Wat wij doen
ZOA bouwt in samenwerking met Makelaarshuis De Ruiter 30 nieuwe huizen. Deze stenen huizen met twee (slaap)kamers zijn een enorme verbetering voor de gezinnen. Naast dat de brandveiligheid veel groter is, biedt het huis bescherming tegen ongedierte, wind en vocht en voorkomt daarmee ziektes.

Niet alleen voor de toekomstige bewoners betekenen de nieuwe huizen veel. De bouw zal worden uitgevoerd door kansarme jongeren die voorheen op straat leefden in rivaliserende groepen. Via ZOA kregen ze de kans om een vak te leren, waardoor ze voortaan in staat zijn om zichzelf te onderhouden.

  • 30 huizen De kwetsbaarste gezinnen krijgen een stenen huis met twee slaapkamers
  • Bouw De bouw wordt uitgevoerd door kansarme jongeren die voorheen op straat leefden

Roland de Ruiter van makelaashuis De Ruiter bezocht dit project en besloot het te adopteren namens het makelaarshuis. Totdat er voldoende geld is om de 30 huizen te kunnen bouwen, verdubbelt hij elke gift die binnenkomt voor dit project. Help jij ook mee?