Noodactie voor vluchtende inwoners uit Mosul

Toen in oktober 2016 de strijd om Mosul losbarstte, sloegen de inwoners van de stad halsoverkop op de vlucht. ZOA kwam in actie om de vluchtende bevolking van Mosul te helpen.  

Uit angst voor IS en het geweld ontvluchtten veel gezinnen de stad. Opa’s en oma’s, vaders en moeders en heel veel kleine kinderen… Allemaal zochten ze een veilige plek in de buurt van Erbil en Nineve, waar ook ZOA actief is. We konden deze mensen niet in de steek laten!

Vanaf het begin van het offensief stond ZOA klaar om te helpen, ondanks de uitdagingen die dat met zich meebracht. Door het grote aantal mensen was de behoefte aan hulpgoederen namelijk groot, zeker ook tijdens de koude wintermaanden.

Dit deden we:

  • Voedselpakket We gaven gezinnen een week voedsel. Inclusief gasbrander en pannen.
  • Onderdakpakket Een dak boven het hoofd, maar vooral een eigen plek. Voor € 67,- kreeg een gezin materialen om een eigen onderkomen te bouwen.
  • Winterpakket Met dekens, licht en een kachel. Voor € 222,- gaven donoren bescherming tegen de vaak ijskoude winternachten in Irak.

In Irak sloegen duizenden mensen op de vlucht voor IS. Overal is de enorme verwoesting te zien. We zijn er om noodhulp te verlenen. Help je mee?
Ja, ik help mee

Meer informatie over deze actie voor vluchtende gezinnen uit Irak vind je hier