Het gebrek aan schoon en veilig drinkwater in Burundi veroorzaakt ziektes die eenvoudig te voorkomen zijn. ZOA wil de kinderen in dit land een sprankelende toekomst geven.

Een groot deel van de bevolking van Burundi heeft geen toegang tot schoon drinkwater. Even snel een slok water drinken of je handen wassen na toiletgang is dus geen optie.

Niet alleen thuis veroorzaakt het gebrek aan schoon en veilig drinkwater problemen, ook op scholen worden kinderen ziek en is de hygiëne vaak ver te zoeken. Veel kinderen weten niets over hygiëne en kunnen hun handen niet wassen. Dat is voor alle kinderen een risico. Voor jonge meiden tijdens hun menstruatie levert dat nog extra problemen op, waardoor deze meisjes zelfs vaak stoppen met school.

De oplossing
Kinderen hebben de toekomst. Daarom willen we de gezondheid van kinderen verbeteren door ze schoon drinkwater te geven en door ze te leren hoe ze ziektes kunnen voorkomen. Dit project in Burundi bestaat uit drie delen:

  • Constructie Aanleg van een waterbron en sanitair voor twee basisscholen
  • Uitbreiding In 6 dorpen bouwen we een waterbron, zodat de kinderen daar ook schoon water hebben
  • Voortzetting We onderzoeken waar we dit project kunnen uitbreiden

Door jonge kinderen hygiënelessen te geven, veranderen we de hele gemeenschap. Deze kinderen kunnen hun ouders immers spelenderwijs ook veel leren. Daarnaast profiteert de hele gemeenschap van het water uit de put. We bereiken met dit project ongeveer 1260 schoolkinderen en in totaal 4288 mensen.

Financiering
Dankzij donaties is de financiering van dit project inmiddels rond.