Training voor boeren in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Sar-e Pul is het het grootste deel van het jaar erg droog. Het verbouwen van voedsel is daardoor een grote uitdaging. Met trainingen over water- en grondconversatietechnieken, en het verbouwen van pistache, druiven, appels en Ferula, helpt ZOA boeren uit dit gebied op weg naar een zelfvoorzienend en beter bestaan. 

Landbouw in Sar-e Pul is niet makkelijk. Het gebied is erg heuvelachtig en bevat weinig grond dat daadwerkelijk gebruikt kan worden voor de landbouw. Ook het weer werkt niet mee. Het grootste deel van het jaar is het erg droog. Als er wel regen of sneeuw valt, komt dat in zulke grote hoeveelheden naar beneden dat het vaak leidt tot overstromingen. Middelen om dit water op te vangen zijn er niet.

Dit maakt dat de inwoners uit het gebied geen zekerheid hebben op een inkomen, wat hen erg kwetsbaar maakt. ZOA helpt hen een zekerder bestaan op te bouwen. De boeren maken kennis met nieuwe landbouwtechnieken. Zo leren ze de Ferula kweken, een plant die vooral in India een erg goede afzetmarkt heeft. Daarnaast werken we samen aan de opvang en afvoer van water in het gebied. Met les in waterconservatietechnieken helpen we boeren om op langere termijn een waterramp te voorkomen.

Geef een training aan een Afghaanse boer

Voor een bedrag van € 200,- per jaar krijgt één Afghaanse boer deze training, en daarmee kans op een betere toekomst voor zijn familie. In totaal willen we met dit project 300 boeren helpen. Een investering die op de langere termijn veel effect zal hebben. Doet u mee?