Twee keer zoveel cassave

Veel Liberiaanse boeren zijn gewend om op een bepaalde manier cassave te zaaien, te planten en te oogsten. Maar dat kan veel effectiever. ZOA traint de boeren hun zaai- en planttechnieken te verbeteren en leert de boeren hun oogst te verwerken. Hierdoor is de oogst vele malen groter.

Slechte oogsten en extreme armoede. Veel boeren op het Liberiaanse platteland leven in armoede omdat ze afhankelijk zijn van een cassaveoogst die zomaar kan mislukken. Bovendien is hun oogst vaak niet zo groot als ze zouden willen en ontbreekt het hen aan kennis om hun oogst op een effectieve manier te verwerken.

De oplossing
Met een succesvol project in verschillende provincies in Liberia helpt ZOA de boeren aan een betere oogst. We leren ze hun cassave op een andere manier te planten, zodat de oogst uiteindelijk veel groter zal zijn. Ook leren we ze hoe ze kunnen plannen en trainen we ze in het verwerken van hun cassave.

Naast het trainen van boeren helpen we ook handelaren in het opbouwen van een bloeiend cassaveverwerkingsbedrijf. We leggen connecties tussen de boeren en de handelaren en zorgen dat ze van elkaar kunnen profiteren. De handelaren verwerken de cassave tot veelzijdige producten die in de lokale supermarkten verkocht worden.

  • Trainen We vergroten de kennis van boeren
  • Verbinden We verbinden boeren en handelaren
  • Groeien We vergroten de voedselzekerheid

Liberia is één van de armste landen ter wereld. Sinds de burgeroorlog hebben miljoenen mensen geen voedsel, water of onderwijs. We zijn er. Help je mee?
Ja, ik help mee