Veiligheid voor kinderen in Syrië

Ze overleefden bombardementen, leefden onder stress en verloren vaak familieleden en vriendjes. De vreselijke oorlog in Syrië treft vele kinderen. ZOA biedt getraumatiseerde Syrische kinderen die nog in Syrië leven een veilige plek midden in de oorlog. Help mee deze kinderen weer even kind te laten zijn!

De jarenlange oorlog in Syrië kostte inmiddels duizenden kinderen het leven. Nog altijd wonen in dit gespleten land ongeveer 7.5 miljoen kinderen die dagelijks te maken hebben met angst en stress. Een heftige situatie, voor zowel de jonge jongens en meiden als ook voor hun ouders.

Terwijl de oorlog in hun land doorgaat, kunnen de jonge Syrische kinderen niet meer naar school. Die scholen zijn immers beschadigd of verwoest. Ook worden kinderen net als volwassenen slachtoffer van bombardementen en beschietingen. Thuis worden ze soms misbruikt en vooral jonge meiden worden het slachtoffer van seksueel misbruik, ontvoeringen en uitbuiting. Kinderen van zes jaar worden soms al ingezet om te werken.

De oplossing
ZOA wil jonge Syrische kinderen helpen. Dit doen we zo:

  • Child Friendly Spaces In Syrië laten we kinderen weer even kind zijn in een veilige omgeving. Ook bieden we ze hulp om hun trauma te verwerken
  • Poedermelk en luiers We helpen kwetsbare families aan poedermelk en luiers, zodat ze hun kinderen kunnen voeden

In Syrië zijn sinds het begin van de oorlog al meer dan honderdduizend doden en meer dan 13 miljoen mensen op de vlucht. We zijn er. Help je mee?
Ja, ik help mee