Voedselzekerheid voor terugkerende vluchtelingen in Myanmar

Na jaren van vluchtelingschap keren de inwoners van Myanmar weer terug naar hun geboortegrond in onder andere Thandaunggyi Township in het oosten van het land. Om hun leven weer op te kunnen pakken hebben ze geld nodig en een manier om inkomen te verdienen.

Het land in deze regio is zeer geschikt voor het verbouwen van kardemom, koffie en rijst. Als deze gewassen op de juiste manier verbouwd en verhandeld worden, kunnen deze zorgen voor een stabiel inkomen en een vaste bron van voedsel. Dit project helpt de mensen in Thandaunggyi aan nieuwe kennis en materialen zodat ze goede gewassen kunnen telen en verhandelen. Zo kunnen ze een vaste bron van inkomen en voedsel creëren. Samen met onze partners Cordaid, World Concern en SNV geven we training op het gebied van voeding, gewasdiversificatie, tuinieren, het telen van diverse gewassen en toegang tot water. Daarbij leggen we ook waterpunten en irrigatie aan. Dit project helpt hiermee 5000 boeren gezinnen aan een stabiel inkomen en verbetert daarmee het economisch klimaat in de hele gemeenschap. Zo helpen we alle  96.052  inwoners op weg naar een betere toekomst.

Omdat dit project gefinancierd wordt door het Livelihoods and Food Security Trust Fund (LIFT) is het niet mogelijk om direct bij te dragen aan dit project. Wel kunt u een gift geven voor Myanmar, we zullen uw gift in dit land inzetten waar dit het meest nodig is.

logo lift