Overslaan en naar de inhoud gaan

Symposium: van noodhulp naar vredesopbouw

Op donderdag 28 september organiseert ZOA een bijzonder symposium met als thema 'Van noodhulp naar vredesopbouw'. Dit symposium markeert niet alleen een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ZOA, namelijk het 50-jarig bestaan, maar het biedt ook een platform om de essentiële rol van vrede in noodhulp en wederopbouw te belichten.

50 jaar ZOA: Symposium 28 september

Van noodhulp naar vredesopbouw

Met gerenommeerde sprekers, waaronder filosoof en theoloog Prof. Dr. Rik Peels, en de presentatie van een relevant onderzoek, belooft dit evenement een inspirerende en informatieve ervaring te worden.

Het symposium dat ZOA op donderdag 28 september organiseert, staat volledig in het teken van het belang van het bevorderen van duurzame vrede in alle aspecten van noodhulp en wederopbouw. In vaktermen wordt dit ook wel Peace Nexus genoemd.

In het 50 jarig bestaan van ZOA is de nood in de wereld enorm toegenomen. Conflicten gaan vaak over schaarse middelen zoals water, grond, voedsel en grondstoffen. Hoe kunnen organisaties als ZOA een rol spelen in het bevorderen van vrede in noodhulp en wederopbouw?

Hoofdspreker is filosoof en theoloog Rik Peels, die zijn inzichten zal delen met het publiek. Peels is projectleider van ‘Extreme Beliefs’, een onderzoeksproject aan de Vrije Universiteit naar fundamentalisme in de wereld, gefinancierd door de EU.

Daarnaast zal er een onderzoek worden gepresenteerd naar de praktijk en de werkzaamheid van vredesopbouw-projecten in de context van noodhulp en wederopbouw.

Emanuel Burundi

Het symposium biedt tevens de mogelijkheid om deel te nemen aan een panelgesprek en discussie. Na afloop van de inhoudelijke sessies is er een receptie naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van ZOA.

Het symposium zal plaatsvinden in het Koorenhuis in Den Haag, op het adres Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag. Dit symposium richt zich met name op professionals die zich bezighouden met noodhulp, vredesopbouw of ontwikkelingssamenwerking. De voertaal is Engels.

Programma:
13.30 Inloop 
14.00 Start symposium 
16.30 Receptie

Sign up for the symposium 'From relief to peace'

Contactgegevens