Nyayey: “Ik ben trots op mijn eigen armbanden“

Nyayey Ruey vluchtte met haar man en zes kinderen uit Zuid-Sudan. Momenteel wonen ze in een vluchtelingenkamp in Gambella, Ethiopië. De afgelopen tijd werkte Nyayey samen met een aantal anderen in het kamp aan een bijzonder project.

De afgelopen maanden volgde Nyayey via ZOA een vaktraining voor het maken van sieraden, die ze onlangs met succes afrondde. Op professionele wijze maakt Nyayey nu met kralen prachtige armbanden en kettingen. “Op de training heb ik onder andere geleerd hoe je verschillende designs maakt. Zo kan ik mijn eigen ontwerpen vertalen in een sieraad. Ik vind het ontzettend leuk om te doen!”

Met dit soort trainingen wil ZOA mensen als Nyayey helpen zelfstandig in hun inkomen te voorzien, zodat ze minder afhankelijk zijn van anderen. De sierraden die Nyayey maakt verkoopt ze dan ook. “Inmiddels heb ik mijn eigen winkeltje waar ik sieraden maak voor jong en oud. Het mooie van dit werk is dat ik dit overal kan uitoefenen, of het nu hier is of in Zuid-Sudan. Het geeft mij kansen voor mijn toekomst”.

Samen met haar collega’s van de training heeft Nyayey afgelopen tijd gewerkt aan een bijzonder project. “We hebben een speciale collectie armbanden ontworpen, met daarop de woorden ‘Hope’, ‘Faith’ en ‘Love’. Een mooie boodschap! Het is onze allereerste grote bestelling, dus we zijn er allemaal hartstikke trots op!”

Kulang and Dhoal making beads