Sariva: “De hulp voelt als een zegen uit de hemel!”

Op jonge leeftijd kwam Sariva uit Congo er alleen voor te staan. Via ZOA volgde ze een vaktraining, om op die manier zelfstandig in haar eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.

“Ik ben Sariva en ik ben 15 jaar oud. Ik zit in het vijfde jaar van mijn studie. Mijn ouders leven niet meer, daarom woon ik bij mijn grootmoeder. Toen mijn biologische moeder overleed, zag mijn grootmoeder de situatie waar ik in zat. Daarom besloot ze om voor mij te gaan zorgen.

Een lange tijd kon ik helaas niet naar school omdat ik hier geen geld voor had. Totdat ZOA kwam en mij de kans bood om mee te doen aan het tienermoederproject. Dankzij die steun kreeg ik weer de mogelijkheid om naar school te gaan.

Daarnaast heeft ZOA mij geholpen bij het opstarten van mijn eigen marktkraampje. Iedere maandag verkoop ik hier pinda’s. Met het geld dat ik hierdoor verdien kan ik mijn familie helpen. De hulp van ZOA voelt als een zegen uit de hemel!

Mijn droom is om mijn studie af te maken en om later hulp te bieden aan kinderen die seksueel misbruikt zijn. Dankzij het project heb ik de kans gekregen om te werken aan mijn toekomst. Maar er zijn nog zoveel andere meisjes die hard hulp nodig hebben.”