Adam: "De training was een echte eyeopener"

Adam Sabiel komt uit Noord-Darfur en is leraar. Samen achtentachtig collega’s volgde hij de afgelopen zes maanden een speciale training voor docenten. 

Met een goed gevoel kijkt Adam terug op de training, waarin de docenten werden bijgeschoold. “Het lesprogramma zat goed in elkaar en ook de gebruikte methodes waren erg vooruitstrevend. Ik heb er heel veel aan gehad. En dat terwijl ik al 23 jaar in het vak zit!”, vertelt hij.

Veel docenten in Sudan krijgen weinig ondersteuning. En dat terwijl onderwijs zo belangrijk is voor de ontwikkeling van de kinderen. Adam was dan ook erg blij met de training. “Ik heb geleerd hoe een ideale les eruit ziet en hoe ik die het beste kan voorbereiden. Daarnaast was er aandacht voor het inrichten van de klas en heb ik geleerd hoe ik goede relaties op kan bouwen met mijn baas, collega’s en de kinderen.”

Met name hoe hij het beste kan omgaan met zijn leerlingen was voor Adam een eyeopener. “Ik zie nu dat ik me als een keizer gedroeg, maar dat het eigenlijk beter is om me meer als een vader op te stellen. Zodat ik hen zo goed mogelijk kan ondersteunen in hun leerproces,” vertelt hij.

Inmiddels geeft Adam zijn nieuw opgedane kennis ook door aan anderen. “Thuis kon ik mijn kennis delen met andere collega’s. Ook zij vonden het erg leerzaam. Het is goed om je er bewust van te zijn hoe belangrijk je rol als leraar is.”

De hele klas - Adam voor in het midden