Het verhaal van Adradu: Een toekomst vol kippen

Adradu van 23 uit Uganda was vroeger geen lieverdje. Zijn vrouw vertelt ons dat hij op de verkeerde plekken rondhing met zijn vrienden en te veel alcohol dronk. Maar tegenwoordig denkt hij nog maar aan één ding: Kippen!

“Een paar jaar geleden kreeg ik door ZOA de kans om een training te volgen in de school in Adra. Ik zat thuis en had niets te doen, dus het was een mooie kans! Ik volgde een training in het houden van pluimvee. Tijdens de training heb ik alles geleerd over kippen, vaccinaties en voer, en ik kreeg zelfs een klein startkapitaaltje om een eigen bedrijf te beginnen.

"Soms slaap ik zelfs met mijn kippen in de hut"

Mijn leven is echt veranderd door de cursus. Eerst zat ik alleen maar thuis, maar nu heb ik al 440 kippen en ben ik nog steeds aan het investeren! Tijdens de training heb ik ook veel geleerd over het onderhouden van een business en hoe je een ondernemer moet zijn. Ik vind het leuk om dit zo uit te bouwen en mijn toekomstdroom is om hier in de omgeving een belangrijke leverancier te worden. Daarvoor is het wel belangrijk om goede kwaliteit kippen te hebben en op een bepaald niveau te blijven. Soms slaap ik zelfs samen met mijn kippen in de hut, om in te kunnen grijpen bij problemen.

Toen ik de eerste kippen kocht, vond ik het erg lastig, want ik had nog niet veel ervaring. Maar met de tijd ging het steeds beter. Mijn droom is om mijn bedrijf uit te bouwen en verschillende huisjes te bouwen waar de kippen in kunnen wonen.”

Ook in 2018 blijven we bouwen aan tekenen van hoop, zoals deze vaktraining weer hoop aan Adradu gegeven heeft. Help je mee dit mogelijk te maken?
Doneer nu!