Mayuran: Van verlegen meisje naar voorzitter bij de studentenraad

Mayuran zit in groep 8 van de Eachalawakkai school in Sri Lanka. Maar sinds kort gaat ze niet alleen naar school, maar ook naar het onderwijscentrum dat bij haar in de buurt is opgestart. Ze vertelt hoe dat is.

“Samen met mijn zusje Priya volg ik lessen bij het onderwijscentrum van ZOA. Ik heb daar computerles en Engels. Voor ik hier kwam, had ik nog nooit in mijn leven een computer gezien, behalve dan op TV. Mijn school heeft namelijk geen computers. Ik had dan ook absoluut geen kennis van ICT, maar ik droomde ervan om ooit eens een computer aan te kunnen raken.

En nu krijg ik dus computerles in het centrum. Ik vind het heel leuk, en kan al veel dingen op de computer, zoals Word, Paint en PowerPoint. Ik kan het zelfs al aan mijn zusjes en vrienden uitleggen, dat maakt me echt blij en trots!

"Ik had nog nooit een computer gezien, maar nu kan ik er zelf mee werken en het zelfs aan anderen uitleggen!"

Naast de computerles, volg ik ook Engels onderwijs. Ze gebruiken hier in het centrum andere methodes dan op onze eigen school, ik vind het leuk dat ik hier de kans krijg om van zowel lokale als internationale leraren les te krijgen. Na de lessen blijf ik vaak nog hangen in het centrum, ik vind het bijvoorbeeld ook erg leuk om te knutselen.

Van nature ben ik erg verlegen en ik stap niet snel op anderen af. Maar raad eens? Ik ben voorzitter geworden van de studentenraad bij het onderwijscentrum! Mijn zelfvertrouwen is hier echt toegenomen en heeft mij, en anderen uit mijn dorp, veel kansen en voordelen gegeven. Mijn dromen worden hier waar!”

Ook in 2018 blijven we bouwen aan tekenen van hoop, onder andere voor meisjes als Mayuran. Help je mee dit mogelijk te maken?
Doneer nu!