"Mijn zoon heeft dringend voedsel nodig, maar ik kan geen eten betalen"

Dit is Asil (4) met zijn vader uit Jemen. Hun gezin heeft het moeilijk, ze kunnen niet aan eten of medicijnen komen. Dat terwijl Asil dringend eten nodig heeft, en zijn opa dringend medicijnen. 

Sinds 2015 woedt er een hevige burgeroorlog in Jemen. Dit zorgt niet alleen voor onveiligheid en geweld, maar vooral ook voor een ingestorte economie. En dat leidt tot honger. Één op de vijf kinderen in Jemen is acuut ondervoed. Acuut betekent dat ze zo snel mogelijk eten nodig hebben, omdat ze het anders niet overleven.

Maar hoe geef je je kind eten als je geen geld hebt? Dat is het dilemma waar Nadir*, de vader van de vierjarige Asil dagelijks tegenaanloopt. Sinds de economie is ingestort, is het hem niet gelukt om aan een baan te komen. Inmiddels is zijn financiële buffer ook echt op, en heeft hij niks meer om te verkopen. Dat geeft grote problemen, want ook Asil is ernstig ondervoed. Daarnaast heeft zijn opa, de vader van Nadir, dringend medicijnen nodig voor zijn zeldzame ziekte. Ook daar is geen geld voor.

Ontwerp zonder titel 35

Nadir is ten einde raad. Zowel voor zijn vader als zijn zoon heeft hij dringend geld nodig, anders overleven ze het misschien niet. Zonder hulp is er geen uitweg. Daarom zijn we er, samen met jou, voor mensen als Nadir, Asil en hun gezin. We helpen de meest kwetsbare gezinnen met een geldbedrag per maand, waarmee ze voedsel en/of medicijnen kunnen kopen. In het geval van dit gezin, en nog veel meer gezinnen is dit letterlijk levensreddende hulp. Help je mee?

Samen zijn we er voor mensen die de moed dreigen te verliezen. Help je mee om gezinnen zoals dat van Asil weer moed te geven?

Ja, ik help mee!

  • Bedrag

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Vanwege privacyredenen is deze naam gefingeerd.