Ongelooflijke verandering in drie weken: Het verhaal van Naila

De zeven-jarige Naila uit Mosul is gehandicapt, doordat ze als baby van een paar dagen oud erg ziek is geweest. Dat maakte haar eigen leven, maar ook dat van haar oma en tante niet gemakkelijk. 

Haar oma en tante vertellen: “Ze heeft spasmes en kan niet praten. Het is soms best lastig met haar te leven, want ze heeft veel aandacht nodig en moet overal bij geholpen worden. Er was hier nergens een plek waar we specifieke hulp voor haar kunnen krijgen en we wisten niet goed wat we moesten doen. Maar van een buurvrouw hoorden we over het centrum in Al Jazza’ir die vrouwen en kinderen helpt. Sinds de eerste dag dat we er kwamen, zagen we dat Naila daar hulp kan krijgen. Ze krijgt nu twee keer per dag speciale hulp van de medewerkers.”

Haar eerste woorden na zeven jaar

“Ze komt er nu nog maar drie weken, maar het gaat al zoveel beter! In haar zeven jaar heeft ze nooit een woord gesproken. Maar nu is ze in de klassen, speelt ze met de kinderen en vertrouwt ze de leraren. Vorige week gebeurde er iets geweldigs! Ze werd geduwd en moest huilen. Toen de leraar haar vroeg wie het gedaan had, sprak ze en zei ze ‘Hij deed het’. Dat zijn de eerste woorden die ze ooit gesproken heeft!  Toen ze thuiskwam bleef ze het herhalen, ik moest huilen van blijdschap.”

Een blij meisje

“Thuis doet ze nu na wat ze leert in het centrum, bijvoorbeeld de sport en spelletjes. Ook kan ze nu een pen vasthouden, dat heeft ze ook nog nooit gedaan. Dat betekent dat ze nu ook kan tekenen! Het is ongelooflijk wat er in slechts drie weken gebeurd is, ze is veranderd in een blij meisje!”

Ook in 2018 blijven we bouwen aan tekenen van hoop, zoals de hulp voor Naila. Help je mee dit mogelijk te maken?
Doneer nu!

Mosul  Naila