Vergeving in Sri Lanka

In Sri Lanka woedde 26 jaar lang  een heftige burgeroorlog tussen Tamils en Singalezen. Nog steeds overheerst bitterheid bij de bevolking over wat er in de oorlog gebeurd is. Zo ook bij voorganger Selvi, die haar man verloor door een granaatscherf. 

Selvi vertelt: “Na de oorlog kwam ik getraumatiseerd en in schock terug. Mijn leven werd overheerst door bitterheid over het overlijden van mijn man. Hij was voorganger van onze kerk, die functie heb ik van hem overgenomen. Maar als voorganger vond ik dat ik mijn leven niet door bitterheid mocht laten leiden. Daarom ging ik naar een conferentie die ZOA organiseerde, over vergeving.

De waarheid van vergeving

Deze conferentie heeft me echt veranderd. Ik heb geleerd om vergeving te vinden en ik heb mijn verlies geaccepteerd. En de boodschap van vergeving heb ik meegenomen naar mijn kerk! Want ik ben niet de enige die geconfronteerd is met de blijvende gevolgen van de oorlog. Veel mensen zijn hun huizen en gezinnen verloren. Ik geef nu in mijn kerk een pastorale cursus over vergeving. De belangstelling was overweldigend!

Ik merk dat veel mensen nog steeds lijnrecht tegenover elkaar staan omdat er tijdens de oorlog vreselijke dingen zijn gebeurd. Veel mensen blijven maar herhalen dat ze niet willen vergeven. Maar ik blijf me voor hen inzetten. Ik heb zelf ontdekt: wanneer je de waarheid van vergeving inziet, leer je te vergeven en kom je dichter bij God!”

ZOA is actief in crisisgebieden over de hele wereld. Onderling wantrouwen, schaarste en ongelijkheid kunnen in deze gebieden elk moment leiden tot nieuwe conflicten. Word jij een vredestichter en help je dit voorkomen? 

Doneer nu