U bent hier

Wandel mee in schooljaar 2016-2017!

 

Inschrijfformulier

 

Terugblik Wandelen voor Water 2016 

Doe mee aan Wandelen voor Water 2017!
Schoon drinkwater; voor ons niets bijzonders, maar voor 700 miljoen mensen wereldwijd is dit niet vanzefsprekend. Vrouwen en kinderen in veel ontwikkelingslanden moeten dagelijks soms tot 60% van hun tijd besteden aan het halen van water, in plaats van werken of naar school te gaan. Jaarlijks sterven er in ontwikkelingslanden 1,5 miljoen kinderen onder de vijf jaar door ziektes als gevolg van vuil water. Genoeg redenen om samen met leerlingen in actie te komen en kinderen in ontwikkelingslanden te helpen, vindt u ook niet?

 

De actie in het kort
Wandelen voor Water is een sportieve actie voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisschool (andere groepen in overleg). Het is een bijzonder evenement omdat de kinderen:

  • Tijdens een gastles bij u op school, op een speelse manier alles leren over water in ons land én in Liberia (Afrika).
  • Met een rugzak gevuld met zes liter water gezamenlijk zes kilometer wandelen. Op deze manier ervaren zij hoe het is om zelf water te halen, zoals leeftijdsgenootjes dat in zoveel landen dagelijks moeten doen. 
  • Gesponsord worden door familie en bekenden en zo geld inzamelen voor een water- en sanitatieproject van ZOA in Liberia. ZOA wil in Liberia nieuwe waterputten bij scholen aanleggen om zo bij te dragen in de strijd tegen kinderziekte- en sterfte door vervuild drinkwater.

Voor alle  kinderen een speciale rugzak 
De editie komend jaar vindt plaats op woensdagochtend 22 maart 2017. Maar het mag ook later, bijvoorbeeld als u Wandelen voor Water aan de Koningsspelen of de Avondvierdaagse wilt koppelen. Meedoen aan Wandelen voor Water hoeft niet veel tijd te kosten. Wij zorgen voor: 

  • Promotiemateriaal. 
  • Een interactieve gastles waarin de kinderen veel leren over water in Nederland en in het land waarvoor ze gaan lopen; Liberia. Kinderen zijn naar afloop vaak erg enthousiast over wat ze geleerd hebben en delen dit weer met vriendjes, vriendinnetjes en familie. 
  • Wandelen voor Water rugzakken voor de leerlingen die ze mogen houden na de wandeling.
  • Een handleiding met tips en trucs die het eenvoudig maakt de actie te organiseren. Van u/ de school wordt gevraagd de wandeling uit te zettenrondom de school.

- Mocht u ook met lagere groepen mee willen doen aan deze sportieve actie, laat het ons weten! Ook jongere kinderen kunnen meedoen aan Wandelen voor Water, maar de actie moet dan wel wat worden aangepast (aantal liters water en afstand).
- Wellicht is Wandelen voor Water een leuke activiteit tijdens een projectweek over bijvoorbeeld ; water, arm en rijk, Afrika of gezondheid?

Wij nodigen iedereen uit om mee te doen met Wandelen voor Water. Zo geeft u samen met uw leerlingen kinderen in Liberia kans op een goede toekomst.

Materialen
- Wandelen voor Water 2016 handboek (voor meer uitleg over de actie en een stappenplan voor een geslaagde actie)  
- Sponsorformulier 2016 bovenbouw (deze moet u zelf uitprinten voor uw leerlingen)
- Sponsorformulier 2016 middenbouw en onderbouw (deze moet u zelf aanpassen en uitprinten voor uw leerlingen)
- Brief voor ouders
- Persbericht
- Bedank advertentie
Waterpakket (waterlessen)

 

 

afbeelding: 
introtekst: 
Loop mee!