Overslaan en naar de inhoud gaan

We zijn er als je op de vlucht bent in de vrieskou

Het is winter. In landen als Irak, Syrië en Oekraïne betekent dat extreme kou. In deze landen verblijven veel vluchtelingen die alles achter hebben moeten laten. Op de vrieskou zijn ze totaal niet voorbereid. Help je mee om hen warmte te bieden?

Doneer nu

Lees meer

De winter als vijand

De oorlog heeft ze overleefd, nu de winter nog

Eindelijk! Na een lange en zware tocht zie je in de verte de witte tenten van het vluchtelingenkamp verschijnen. Je bent uitgeput en verlangt naar rust. Even niet meer denken aan de oorlog, even geen bevroren voeten of ijskoude handen maar bijkomen op een warme, veilige plek…

Helaas is de realiteit voor veel vluchtelingen anders. Dat blijkt uit de noodkreet die we ontvingen van onze collega John Panga in Irak: ‘Dagelijks zie ik vele ondervoede, zieke en getraumatiseerde vluchtelingen uit Syrië het kamp in Bardarash binnenkomen. Gezinnen zijn op zoek naar een veilige plek, maar komen terecht in oude, lekkende tenten. Die bieden nauwelijks bescherming tegen de vrieskou...'

Ook in landen als Syrië en Oekraïne zorgt de vrieskou voor immense problemen voor vluchtelingen. Om hen zo snel mogelijk te helpen, starten we daarom een noodactie. Wil je samen met ons omzien naar onze naasten die vechten tegen de extreme kou? Het kan levensreddend zijn.

Ja, ik help mee en geef warmte en bescherming

Voor € 35,- kan een gezin zichzelf warm houden met bijvoorbeeld truien, dekens en warme sokken. Je kunt ook als bedrijf of kerk doneren.

Meer lezen over vluchten in de vrieskou