Winterwarmte

Maak de winter een beetje warmer!

In sneeuw en vrieskou wonen in een tent zonder verwarming, warme kleding of dekens. Hier kunnen wij ons geen voorstelling bij maken. Voor honderdduizenden vluchtelingenkinderen is dit realiteit, zij moeten onder erbarmelijke omstandigheden de koude winter zien te overleven. Daar willen we wat aan doen! Daarom kun je dit najaar met je klas (of hele school) meedoen met ‘Winterwarmte’.

Winterwarmte is een actie om geld in te zamelen voor winterpakketten, kacheltjes, hout, dekens etc. Diverse artikelen die nodig zijn om warm de winter door te komen. Alle leerlingen krijgen een (digitale) gastles waarin ze op een leuke manier van alles leren over warmte in Nederland (hoe werkt de CV in je eigen huis eigenlijk?) en warmte in andere landen. Warmte is niet zo vanzelfsprekend als het soms lijkt! Daarna gaan de leerlingen op pad om geld in te zamelen. Ze krijgen hiervoor een stickerboekje en stickers. In het stickerboekje staan plaatjes van bv hout of een deken. Als het artikel gedoneerd is mag er een sticker in het boekje geplakt worden. Boekje vol? dan krijgt de leerling een kadootje; de enige echt ZOA Winterwarmer!

(Aan het eind van de actie krijgt elke deelnemende leerling een winterwarmer, ook als het niet gelukt is het boekje vol te krijgen. 1 per leerling).De leerlingen hoeven niet over straat met contant geld, deze actie kan volledig digitaal worden uitgevoerd, betaling kan heel simpel via de QR code op het stickerboekje.

Ja ik doe mee met de actie 'Winterwarmte'!

  • Groep(en)