ZBA groep Congo

Congo is een van de grootste landen van Afrika. Aan de grens met Rwanda ligt de streek Kalehe. Een gebied dat van oorsprong vruchtbaar is, met goede watervoorzieningen en een levendige handel. Echter, de decennialange conflicten hebben de levensstandaard in het gebied ernstig ontwricht. Ruim 2/3 van de bevolking heeft onvoldoende toegang tot gezonde voeding.

De mensen in Kalehe voorzien in hun levensonderhoud door kleinschalige landbouw en veeteelt. De kennis en ervaring om voldoende te produceren ontbreekt. Ondanks hun inzet, is de opbrengst daardoor te schraal om hun gezinnen te onderhouden. Hierdoor zijn zij genoodzaakt om voeding in te kopen, waardoor hun inkomen nog verder onder druk staat.

Gelukkig kan de situatie voor de mensen in Kalehe verbeteren door het bewezen “Integrated Farm Planning”!

Het project
Drie dorpen (Kasheke, Ihusi en Nyabibwe) nemen deel aan het project genaamd “Integrated Farm Planning”. De Integrated Farm Planning” methode is door Universiteit Wageningen ontwikkeld, en al eerder in Burundi toegepast door ZOA met goede resultaten. Het bestaat uit een stappenplan waardoor boeren met oprechte motivatie hun kleine onderneming succesvol laten groeien. Ze kijken niet meer alleen naar deze maand, of dit seizoen, maar gaan kijken naar hun doelen voor een aantal jaren vaak door het maken van tekeningen. Dit geeft hen weer vertrouwen in de toekomst!

 

Picture3

Op welke manier worden de gezinnen door ZOA ondersteund?
ZOA gaat uit van de kracht van de mensen zelf. De gezinnen kunnen rekenen op ondersteuning bij het uitzetten van hun visie en opstellen van de actieplannen. Ze worden voorzien van de juiste tools, om succesvol een goede opbrengst van het land te krijgen. Dit veranderd de huidige situatie van gezinnen maar ook de toekomst van kinderen en het leven daarna. En hier kunt u onderdeel van zijn!

Er is een positie vacant in de ZBA-groep Congo. Ziet u dit als een prachtige kans voor uzelf of een relatie? We vertellen u graag meer óf brengen u in contact met een van onze ZBA-leden. U kunt dan contact opnemen met Yolenta Pater, relatiemanager bij ZOA. Zij is bereikbaar via y.pater@zoa.ngo of mobiel 06 55830718.

Huidige ZBA groep:

Pieter Steendam Steendam Lab Furnishing Supplies www.steendam.nl
Frans en Piety Muller Frans Muller Oude Steeg B.V.
Wolter en Anneke Stoel
René Treur Treur Kaas www.treurkaas.nl
Adriaan van Doorn De Kornhoeve VOF
Remmelt Veenstra