ZBA groep Uganda

Het grootste deel van deze groep is in 2013 gestart met een groot beekeeping project in het district Nwoya. Nu is het project ook betrokken bij een ander project in het district Amudat.

Met het project in Nwoya zijn 500 boeren families geholpen door het houden van bijen om extra inkomsten te krijgen. Na drie jaar konden de boeren rond de 10.000 kilo ruwe honing oogsten, die goed verkoopbaar was. Met de extra inkomsten konden de kinderen van de families naar school en hadden gezinnen geld om medicijnen te kopen.

In 2016 besloten de ondernemers om te starten met hulp in een ander gebied van Uganda, in het district Amudat. Dit ligt tegen de Keniaanse grens aan. In dit gebied was vaak onrust en geweld maar hier is in 2010 een eind aan gekomen en hebben mensen de wapens neergelegd. Dit is een gebied zo’n 14.000 mensen afhankelijk zijn van veeteelt en gaat meer dan 80% van de kinderen niet naar school. In dit project ondersteunen de ondernemers educatie en bouw van scholen en tegelijk wil ZOA in dit project mensen helpen om andere werkzaamheden te gaan doen naast veeteelt.

Huidige ZBA groep:

Wim van Stenis Sellon B.V.
Arjen van Stenis Startflow B.V.
Karel van Stenis Luiteck B.V.
Sander van Stenis Zuidwijk carrosserieen B.V.
Peter van Vliet Stichting Neerlandia
Piet van Veelen Stichting Maleja
Edo van Driel Supermarkt Plus
Michel de Blom Senzart
Jos de Lange ID-wear B.V.
Harm Offerins ID-wear B.V.
Kees Leeflang Alfa Accountants
Dick Smit Zondervan techniek
Geert Korteland Schildersbedrijf Nieuw Lekkerland

 

IMG1489