De onrust in het noordoosten van Syrië houdt maar niet op. Opnieuw moeten duizenden Koerden en Assyrische christenen het gebied ontvluchten. Om deze nieuwe, enorme stroom vluchtelingen te kunnen helpen is jouw hulp hard nodig.

Naar verwachting trekken de komende weken duizenden kinderen, vrouwen en ouderen de grens met Irak over. Door het onverwacht hoge aantal vluchtelingen zitten de kampen daar inmiddels zo vol, dat veel mensen geen hulp kunnen krijgen.

Help mee

ZOA maakt zich grote zorgen over de situatie. Zeker met de winter in aantocht, vertelt landendirecteur Esther Grisnich. “Veel vluchtelingen komen letterlijk alleen een tasje kleding de grens over, doordat ze zo halsoverkop zijn vertrokken voor het geweld. Ze hebben écht helemaal niets meer. In december worden veel regen en temperaturen onder het vriespunt verwacht. Maar noodzakelijke spullen om dat te overleven, zoals warme kleding, een kachel of dak boven hun hoofd hebben ze niet. Dat is iets waar we ons grote zorgen over maken, in de toch al schrijnende situatie.”

Hoewel de eerste hulppakketten geregeld zijn door de VN, blijkt het aantal vluchtelingen veel hoger te zijn dan vooraf was verwacht. Om iedereen te kunnen helpen, is extra hulp nodig. ZOA start daarom een noodhulpactie.

Geef een hulppakket aan een Syrisch gezin in nood

Met name gezinnen die niet terecht kunnen in een vluchtelingenkamp wil ZOA helpen met een noodpakket. Voor € 55 krijgt een gezin een pakket met alle noodzakelijke spullen om te overleven.

Om dit mogelijk te maken, is jouw steun hard nodig. Wil je daarom een gezin in nood helpen door één van deze pakketten te sponsoren? Samen laten we de Syrische vluchtelingen in Irak niet aan hun lot over.

Ja, ik help mee