Overslaan en naar de inhoud gaan
People getting access to water in Yemen

We zijn er in Jemen

In Jemen speelt zich een humanitaire crisis af van ongekende omvang. Dit wordt pijnlijk duidelijk als we een kleuter zien met het gewicht van een pasgeborene. Een land in oorlog, waar mensen honger lijden en er een schrijnend tekort is aan schoon drinkwater.

Doneer voor Jemen

Lees meer

We zijn er voor de bevolking van Jemen

0
inwoners
0
lijden honger
0
%
van de jonge kinderen is acuut ondervoed

focus op noodhulp

Hoe we helpen

Met 10 miljoen mensen op het randje van de hongerdood, ligt onze focus vooral op het verlenen van noodhulp als voedselhulp en schoon drinkwater.

We richten ons op ontheemden (mensen op de vlucht in eigen land) en de gemeenschappen waar deze mensen worden opgevangen. Er is speciale aandacht voor gezinnen die ondervoed zijn, geen toegang hebben tot schoon drinkwater en/of lijden aan cholera. Daarnaast richten we ons op het herstel van basisvoorzieningen die door de burgeroorlog zijn verwoest.

Ja, ik help mee en doneer voor levensreddende hulp in Jemen

We zijn er ook in Jemen

"Het is in Jemen wel heel zwaar" 

Voedselhulp, medische steun, herstel van watersystemen: alles stopt, omdat er simpelweg geen geld meer is voor een land als Jemen. “Het voelt letterlijk alsof de wereld vergeten is dat Jemen bestaat. Bij ZOA geloven we nooit dat een situatie uitzichtloos is, maar het is in Jemen wel heel zwaar”, zegt onze projectmedewerker. Niettemin zijn we er voor onze naasten in nood – ook in Jemen.

Meer lezen over Jemen 

In de brochure 'We zijn er in Jemen' lees je meer over Jemen en over de bijdrage die jij kunt leveren aan de hulp die ZOA in het land verleent. 

Download 'We zijn er in Jemen' (pdf, 1,1MB)

Monia Hassan (30), Jemen

Gelukkig gaf ZOA mij een maandelijks geldbedrag voor een periode van zes maanden. Ik kan eten kopen, zodat mijn kinderen geen honger hebben. Nu kan ik er weer voor hen zijn."