Overslaan en naar de inhoud gaan

Help mee als kerk

De kerk en de gemeenteleden hebben een belangrijke plek binnen ZOA. Samen willen we gehoor geven aan de Bijbelse opdracht om recht te doen en trouw te zijn aan onze kwetsbare naaste. We hebben elkaar hierbij nodig. Helpt jouw gemeente mee?

Lees meer

ZOA en jouw kerk

Samen bieden we levensreddende hulp

ZOA biedt hulp aan mensen die alles kwijt zijn geraakt door een natuurramp of conflict. We blijven aanwezig totdat mensen zichzelf weer kunnen redden. We kunnen dit alleen samen doen. Daarom vragen we graag je aandacht voor onze winteractie, help gezinnen in nood om de barre winter te overleven.

Gevlucht voor geweld, gegrepen door vrieskou

De vrieskou heeft vrij spel in de huizen en tentjes van gezinnen op de vlucht en daar ontkomt niemand aan. Het is een zware beproeving. Stel je eens voor: slapen in een tentje of huis, op alleen een matje op de kille vloer en geen ramen. Vooral ’s nachts wordt het met temperaturen onder nul gemeen koud.

Samen geven we gezinnen warmte. Met een collecte in jullie gemeente kunnen jullie zorgen voor bijvoorbeeld winterkleding of een kachel met brandstof voor deze gezinnen. Zo blijven zij warmer en kunnen ze de winter overleven. Kom daarom in actie met je kerk en geef mensen in nood daadwerkelijk hoop voor de toekomst.

Meedoen als kerk

Hieronder vind je meer informatie en een PowerPointpresentatie, om te gebruiken voor een collecte tijdens de dienst.

Winterkou

Meer over deze campagne

Neem contact op

Agaath de Weerd – Relatiemanager Kerken

Geef een gift

Doneren als kerk

Beschikbare materialen

Download materialen voor kerken

Wil je in de gemeente aandacht besteden aan ZOA? Hier vind je powerpointpresentaties om te tonen in de kerkdienst en artikelen om te gebruiken in het kerkblad.