Overslaan en naar de inhoud gaan

Help mee als kerk

De kerk en de gemeenteleden hebben een belangrijke plek binnen ZOA. Samen willen we gehoor geven aan de Bijbelse opdracht om recht te doen en trouw te zijn aan onze kwetsbare naaste. We hebben elkaar hierbij nodig. Helpt uw gemeente mee?

Lees meer

aardbeving eist duizenden levens

Noodhulp in Syrië gestart

Zware aardbevingen in Syrië en Turkije eisen duizenden levens. Tienduizenden mensen zijn gewond, de ravage is enorm. Het Christelijk Noodhulpcluster is al jaren in Syrië aanwezig en biedt noodhulp aan de slachtoffers. Bidt én helpt u mee?

Beeld: ANP/AFP/Rami Al Sayed

opgejaagd en ongewenst 

Voor miljoenen vluchtelingen is er geen plaats

Talloze vluchtelingen wereldwijd zijn hun thuis kwijtgeraakt. Zij zoeken in eigen land of over de grens naar een veilige plek. Maar lang niet altijd zijn ze welkom. Steeds vaker weigeren gemeenschappen en overheden nog meer mensen op te nemen.

Wij geloven dat elk mens kostbaar is in Gods ogen. Daarom zetten wij in voor mensen op de vlucht. Samen zorgen we voor onderdak, eten, schoon drinkwater en psychosociale hulp. Of het nu gaat om Syrische vluchtelingen in Irak, Rohingya in Myanmar of ontheemden in Oekraïne. Helpt uw gemeente mee?

Collectevideo 'Jullie hulp geeft ons geloof'

Meedoen als kerk

Hieronder vindt u meer informatie en een PowerPointpresentatie, om te gebruiken voor een collecte tijdens de dienst.

Noodhulpactie

Aardbeving in Turkije en Syrië

Neem contact op

Agaath de Weerd – Relatiemanager Kerken

Geef een gift

Doneren als kerk

Beschikbare materialen

Download materialen voor kerken

Wilt u in de gemeente aandacht besteden aan het werk van ZOA? Hier vindt u powerpointpresentaties om te tonen in de kerkdienst en artikelen om te gebruiken in het kerkblad.