2 miljoen vluchtelingen mogen we niet over het hoofd zien

Dat er in Syrië een grote humanitaire ramp gaande is weet iedereen. Maar over Nigeria is weinig bekend. Terwijl Boko Haram op gruwelijke wijze tekeer gaat tegen de bevolking. Daarom luidt ZOA de noodklok voor deze 2 miljoen ontheemden. 

Om te ontsnappen aan de terreur zijn duizenden Nigerianen gevlucht naar steden. Zo ook naar Maiduguri, waar ZOA actief is. De verhalen zijn heftig: in de haast hebben mensen alles achter moeten laten en familie is vaak op gruwelijke wijze ontvoerd of vermoord.

Hoewel het in het kamp veilig is, is ook daar het leven niet makkelijk. Vooral het ernstige tekort aan voedsel vormt een groot probleem. Terugkeren naar huis is geen optie. Geweld en terreur zijn buiten de stad nog altijd aan de orde van de dag. Voor ruim 2 miljoen ontheemden is er dan ook weinig zicht op een betere toekomst.

Kom jij met ons in actie?

Niet alleen in Nigeria, maar ook in landen als Afghanistan, Zuid-Soedan, Burundi en Irak hebben duizenden vluchtelingen dringend behoefte aan hulp. ZOA wil hen helpen. Bijvoorbeeld met voedsel, water en onderdak. Dat kunnen we niet zonder jouw hulp. Help je mee met een gift?

Doneren

Geef-tip: Voor €30 geef je een gezin van 4 personen al een voedselpakket voor één maand.

Samen 30 dagen bidden
Deze zomer willen we samen met u een maand lang elke dag bidden voor mensen in crisisgebieden. Op de speciale, gratis gebedskaart vind je elke dag een gebedspunt. Bid je ook mee? Je kunt kiezen om de gebedskaart per post of per mail te ontvangen.

Publicaties en downloads