Jordanië

Waarom Jordanië?

Als buurland van Syrië vangt Jordanië honderdduizenden vluchtelingen op. De Jordaanse bevolking is bereid om te helpen. Maar dat wordt wel steeds moeilijker. Wij helpen sinds 2013 vluchtelingen en kwetsbare Jordaniërs met hun eerste levensbehoeften. Vanuit Jordanië sturen we ook onze programma’s in Jemen en Syrië aan.

Wat we doen in Jordanië

We coördineren ons werk voor mensen die getroffen zijn door de oorlog in Syrië vanuit ons kantoor in Jordanië. De programma’s voeren we uit in Jordanië en in Syrië zelf.

Sectoren: noodhulp, onderdak, levensonderhoud en voedselzekerheid, schoon drinkwater

Jordanië
De mensen die berooid, soms op hun blote voeten, in Jordanië aankomen, helpen we op weg met de eerste levensbehoeften. We geven hen dekens en matrassen, kookgerei, voedselpakketten en winterkleren. Al enkele jaren bieden we speciaal voor vrouwen begeleiding bij het verwerken van traumatische ervaringen. Zowel Syrische vluchtelingen als arme Jordaniërs komen in aanmerking voor onze hulp. Zo voorkomen we onderlinge jaloezie en conflicten.

Syrië
Mensen in Syrië leven in onvoorstelbare omstandigheden. Huizen zijn beschadigd of verwoest. Water, onderwijs en gezondheidszorg zijn nauwelijks beschikbaar. De meeste mensen zijn hun baan of inkomen kwijtgeraakt. We helpen met voedsel en andere hulpgoederen. We werken aan de beschikbaarheid van water. En we hebben kindvriendelijke plekken gecreëerd waar kinderen veilig kunnen spelen en waar ouders elkaar kunnen ontmoeten.

January 2016
img5327
ZOA start vrouwencentrum
May 2015
sjr
ZOA wordt coördinator Syria Joint Response
February 2015
Eva-reis
June 2013
Women for Syria
January 2013
ZOA start noodhulp in Jordanië
March 2011
church compound
Start burgeroorlog in Syrië