Overslaan en naar de inhoud gaan

ZOA opent noodhulpfonds Midden-Oosten

ZOA is er voor weerloze slachtoffers van oorlogsgeweld. Oók in het Midden-Oosten. ZOA heeft daarom besloten een noodhulpfonds op te richten om, samen met lokale organisaties, humanitaire hulp te kunnen bieden aan de slachtoffers van de conflicten in het gebied. 

Doneer nu

ZOA in actie voor midden-oosten

Noodhulpfonds voor humanitaire crisis

In het Midden-Oosten is een humanitaire crisis in alle hevigheid opgelaaid. De crisis is het gevolg van het conflict tussen Israël en Hamas. Aan Israëlische zijde werd op 7 oktober een massaslachting aangericht door uitgebroken strijders van Hamas. Met als gevolg een escalatie van geweld. Duizenden mensen zijn geraakt, het leed en verdriet zijn immens.

Voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Gaza is nauwelijks hulp toegankelijk. De humanitaire situatie is er schrijnend. Voor de inwoners van Gaza is een tekort aan alle basale levensbehoeften: water, voedsel, medicijnen, onderdak en hygiëne. Het is een situatie die bij uitstek bij het mandaat en de deskundigheid van ZOA past om daar te starten met het verlenen van noodhulp.

Wij zijn er voor slachtoffers van oorlogen en natuurrampen. Dat doen we wereldwijd waar we de mogelijkheden hebben om van betekenis te zijn. En waar de zittende overheid onvoldoende middelen heeft om de crisis het hoofd te bieden. ZOA helpt deze slachtoffers die vaak alles kwijt zijn in de moeilijkste gebieden op deze wereld: van Myanmar tot Jemen en van Oekraïne tot Nigeria. Bijna altijd zijn dit politiek gevoelige conflicten. ZOA neemt hierin geen positie in, maar kiest wel de kant van vaak weerloze slachtoffers van oorlogsgeweld.

Ook in het Midden-Oosten wil ZOA er zijn voor de weerloze slachtoffers van oorlogsgeweld. ZOA heeft daarom besloten een noodhulpfonds op te richten om humanitaire hulp te kunnen bieden aan de slachtoffers van de conflicten in het Midden-Oosten. ZOA zal hierbij samenwerken met lokale organisaties. Te denken valt aan voedselhulp, water en huisvesting. Op dit moment is toegang tot Gaza nog erg moeilijk, maar we staan klaar om het gebied in te gaan zodra dit mogelijk is.

We zijn dankbaar voor iedere bijdrage aan het noodhulpfonds zodat we er samen kunnen zijn voor de slachtoffers van dit conflict. Help je mee met een gift?

Doneer en help getroffen mensen in het Midden-Oosten

Giften die ZOA ontvangt gebruiken we om hulp te verlenen aan de mensen in het Midden-Oosten én in andere crisisgebieden waar onze hulp dringend nodig is. Jouw donatie aan ZOA wordt altijd daar ingezet waar de menselijke nood het hoogst is.  

Beeld: Ibrahim Zaanoun