Overslaan en naar de inhoud gaan
Aardbeving Syrië

Aardbeving treft Syrië opnieuw

Opnieuw heeft een zware aardbeving plaatsgevonden in het Turks-Syrisch grensgebied. Deze had een kracht van 6,4. Daarbovenop kwam een flinke naschok van 5,8. Mensen zijn massaal de straat opgegaan na het instorten van gebouwen. 

Doneer nu

Opnieuw aardbevingen 

Angst en wanhoop

Na de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië is hetzelfde gebied opnieuw getroffen door krachtige bevingen. Er vielen zeker zes doden en meer dan honderd gewonden. De angst onder de bevolking is enorm.

"Rond de klok van zes begonnen de muren te schudden. Iedereen rende meteen naar buiten. Sommigen op blote voeten", aldus onze medewerker Nedaa in de Syrische stad Aleppo. Ergens schuilen is er niet bij. “Niemand durft nog ergens naar binnen te gaan."

Aardbeving Syrië

Op straat

“Deze aardbeving bevestigt dat de angst waarin mensen hier leven terecht is. Weer verliezen zij hun leven, hun geliefden, hun huis. Weer brengen duizenden mensen de nacht in straat of in hun auto door”, aldus Marjanne van Vliet, landendirecteur van ZOA in Syrië. En dat terwijl het buiten bitterkoud is. De situatie is dramatisch. 

Bid en help je mee?

De mensen in Syrië hebben slag op slag te verduren: twaalf jaar conflict, diepe armoede, een cholera-epidemie en nu bij herhaling zware aardbevingen. Het leed is onvoorstelbaar groot, de angst enorm! Dankbaar zijn we dat ons team in Syrië veilig is, maar bid je mee voor de slachtoffers van de ramp?

 

ZOA werkt met EO Metterdaad, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en Dorcas samen in het Christelijk Noodhulpcluster. Bij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie.  

Samen kunnen we er zijn voor onze naasten in Syrië. Help je mee door een donatie te doen voor de slachtoffers van deze ramp?

Ja, ik help de slachtoffers van de aardbeving in Syrië

Voor €65,- help je één gezin met een noodpakket voor een maand. Je kunt ook doneren als bedrijf of kerk.