Overslaan en naar de inhoud gaan

Traditioneel drankje uit Jemen

Dit traditionele drankje uit Jemen heet Aseer asab en is niet alleen populair in Jemen maar ook in sommige andere delen van het Midden-Oosten. Het is een verfrissende en voedzame drank die meestal wordt gemaakt van een combinatie van fruit, notenpasta (zoals tahin), melk en soms zoetstoffen zoals dadelsiroop of honing.

Gastvrijheid en voorspoed

Aseer asab

Aseer asab is een voorbeeld van de rijke culinaire tradities van Jemen en wordt vaak geserveerd als teken van gastvrijheid aan gasten. Soms wordt dit drankje ook gedronken door pasgetrouwde stellen tijdens hun bruiloft. Het wordt beschouwd als een symbool van geluk en voorspoed voor het nieuwe echtpaar. Vaak wordt Aseer asab geserveerd aan de bruid en bruidegom en soms aan hun gasten als onderdeel van de festiviteiten.

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 1 banaan
  • 2 tl tahin of pindakaas
  • 5 à 6 dadels, ontpit
  • 2 tl honing
  • 125 ml melk
  • 4 à 5 ijsblokjes
  • Handje ongezouten gehakte noten (bijv. cashew, pistache, walnoot, amandel)
  • 2 el rozijnen
  • 1 el geraspte kokos

Bereidingswijze

  1. Mix de mango, banaan, tahin of pindakaas, dadels, honing, melk en ijsblokjes door elkaar met een keukenmachine.
  2. Verdeel het over twee glazen
  3. Strooi er de noten, rozijnen en kokos over heen.

We zijn er in Jemen

Jemen is een land met een rijke cultuur, gekenmerkt door gastvrijheid en tradities. Maar tegelijkertijd lijdt tweederde van de bevolking onder een ernstige humanitaire crisis, met een nijpend tekort aan drinkwater en voedsel. ZOA is actief in het verlenen van noodhulp, met de nadruk op voedsel en schoon drinkwater, om het lijden van de bevolking te verlichten en te helpen in deze kritieke situatie. Onze missie is om de dringende behoeften van de Jemenitische bevolking aan te pakken en hen te ondersteunen tijdens deze crisis.

Meer over ons werk in Jemen

Vrouw in Jemen bij een waterput