Overslaan en naar de inhoud gaan

Calvijn College in actie voor ZOA

Op 18 juli komen de 1e, 2e en 3e klassen van het Calvijn College in Middelburg in actie voor ZOA. Wil je deze toppers steunen? Klik dan op de link.

Doneer nu

Sponsor-wandeltocht in zeeland

Meer dan 300 leerlingen in actie voor ZOA!

Ze offeren er een hele schooldag voor op: meer dan driehonderd 1e, 2e en 3e klassers van het Calvijn College in Middelburg. Op 18 juli is de laatste schooldag en doen zij een sponsor-wandeltocht voor mensen in nood.

ZOA-medewerker Sharon Blokhuis gaf een presentatie over ZOA's werk aan de jongeren. Sharon: 'We hebben het gehad over jongeren die in heel andere omstandigheden opgroeien. Hoe is het als je op de vlucht moet slaan, zoals jongeren in Oekraïne nu overkomt?' Sharon merkte dat de presentaties goed werden ontvangen: 'Wat gaaf om te zien dat deze jongeren in actie gaan komen voor leeftijdsgenoten die het zo veel minder hebben getroffen dan hen zelf.' Elke bijdrage, groot of klein, is ontzettend waardevol!

 

Wandelen langs het strand

En als je zo mooi bij de zee woont, dan moet je daar natuurlijk gebruik van maken. De tocht gaat langs de Walcherse stranden van Vrouwenpolder naar Vlissingen. De afstanden variëren en sommige leerlingen lopen maar liefst 32 km!

Alle leerlingen hebben een eigen actiepagina aangemaakt. Via deze link kunnen ze sponsoren bereiken. Wil je ook sponsoren? Klik dan snel op 

kominactievoorzoa.nl 

We gaan ervoor!

Of ze willen of niet: iedereen moet mee doen. Dat zorgt voor verschillende motivaties op de actiepagina's. Van "het moet van school" tot hele mooie uitspraken van bijvoorbeeld Else-Marie: "Ik vind het belangrijk dat mensen die het niet zo goed hebben als ons ook een goed leven kunnen hebben!" en Job: "Ik doe mee om mensen in nood te helpen."

Else-Marie, Job en alle andere leerlingen: wij wensen jullie heel veel succes!