Overslaan en naar de inhoud gaan

Liselotte: “Met mijn werk wil ik vluchtelingen een stem geven”

Bij ZOA-werknemers denk je misschien in eerste instantie aan de werkers ‘op het veld’. Maar zonder een de mensen die op het kantoor in Apeldoorn werken, kan het werk op het veld niet plaatsvinden. Een van deze kantoorhelden is Liselotte Mikkers. Zij werkt als campagnemarketeer. “Samen met het team maken we campagnes om mensen het verhaal van vluchtelingen wereldwijd te vertellen en fondsen te werven voor het werk van ZOA.”

daarom ben ik er

“ZOA voert heel concreet de bijbelse opdracht uit om mensen onderdak, kleding en voedsel te geven”

Voor Liselotte bestaat er geen twijfel over. Ze wil per definitie werk doen dat aansluit bij haar normen en waarden. “Vanuit mijn christelijke opvoeding heb ik meegekregen om er te zijn voor mijn naasten. Dat betekent dat ik anderen net zo wil behandelen, als ik zelf behandeld wil worden.”

Onlangs verruilde Liselotte haar baan bij een missionaire organisatie voor het werken voor ZOA. “Wat ik mooi vind bij ZOA is de combinatie van christelijke identiteit, oog hebben voor elkaar èn de resultaatgerichtheid en professionaliteit. Dat maakt ZOA denk ik best uniek. Bovendien krijg ik hier volop kansen om mij verder te ontwikkelen.”

Betrokken

Als campagnemarketeer werkt Liselotte samen met een team van creatieven en communicatiemedewerkers. “We denken na over hoe we met onze campagnes mensen kunnen bereiken die betrokken willen zijn bij het werk van ZOA. Hoewel ik mijn werk achter de laptop op het kantoor doe, voel ik me wel deel van de missie op het veld. Het is misschien wat minder direct, maar ik draag wel degelijk bij aan de hulp voor vluchtelingen wereldwijd.”

Vredeswerk

“Wat mij erg heeft geraakt in het recente conflict in Oekraïne is dat iedereen vluchteling kan worden. Het kan je zomaar overkomen dat je alles achter moet laten dat je hebt opgebouwd: je huis, je vriendschappen, je carrière. ZOA voert eigenlijk heel concreet de bijbelse opdracht uit om mensen onderdak, kleding en voedsel te geven. Maar gaat ook verder. Zo worden mensen geholpen bij traumaverwerking en doet ZOA ook aan vredeswerk. Want je kunt wel ergens noodhulp verlenen, maar als je weggaat en de partijen vliegen elkaar meteen in de haren, dan is je hulp niet erg duurzaam.”

Collegialiteit

Hoewel ze nog maar kort werkzaam is bij ZOA is ze onder de indruk van de collegialiteit. “Ik merk dat de mensen die hier werken dat doen vanuit een sterke persoonlijke motivatie. We zijn niet zozeer bezig met onze eigen carrière, maar hebben een groter doel voor ogen. Dan kun je bijvoorbeeld ook even werk overpakken van een collega als dit nodig is. Onze gezamenlijke drive is om voor mensen op te komen die vaak niet gehoord worden. We willen vluchtelingen een stem geven.”

Wij zijn er voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt door een oorlog of een ramp. Met een team van zo'n 1000 collega's bieden we overal ter wereld noodhulp en helpen we bij de wederopbouw. Sluit je aan! 

Bekijk de vacatures