Overslaan en naar de inhoud gaan

Chocola voor ZOA

Er is veel leed in de wereld. Oorlog in Oekraïne of overstromingen in Colombia. Jullie leerlingen krijgen er vast wat van mee. Door chocolade te verkopen komen jullie in actie voor ZOA. Met het geld dat wordt opgehaald kunnen we mensen helpen die alles zijn kwijtgeraakt door een oorlog of (natuur)ramp. Helpen jullie ook mee?

Meedoen is heel simpel

Toch iets willen doen voor het goede doel, maar eigenlijk is er weinig tijd. Voor de meeste leerkrachten waarschijnlijk heel herkenbaar. ZOA levert een kant-en-klaarpakket met digitale gastles, sponsorboekjes, posters én instructie voor alle juffen en meesters, zodat jullie er zo min mogelijk werk aan hebben. Op deze manier is het toch mogelijk om iets te doen voor mensen in nood.

Hoe werkt het dan?

De actie in drie stappen:

1. Digitale gastles - Op een moment dat het jullie uitkomt kijken jullie als klas naar een digitale gastles. Hierin leren de leerlingen dat het in de wereld niet eerlijk verdeeld is. Er zijn veel mensen op de vlucht. Waarom vluchten zij? Waar komen deze mensen te wonen? Hoe ziet hun leven eruit? Wat is noodhulp en waarom is dat belangrijk? Er is ook een video voor de kleintjes van de onderbouw. Op deze manier kunnen jullie met de hele school mee doen!

2. Kom in actie - Daarna gaan de leerlingen op pad om Droste chocolade te verkopen voor mensen in nood. Ze krijgen hiervoor sponsorboekje. De doosjes kosten €5,- en in elk doosje zitten drie kokers. De leerlingen kunnen deze verkopen aan ouders/buren/familie. Op de spaarposter in de klas kunnen jullie precies bijhouden hoeveel doosjes er al verkocht zijn.

3. Chocola! - Met ingevulde boekjes keren de leerlingen terug naar school. Aan de hand van het aantal verkochte doosjes Droste chocolade wordt een bestelling bij ZOA gedaan en naar jullie opgestuurd. De leerlingen krijgen als bedankje voor deelname aan de actie een ZOA rugzak. Deze komt goed van pas bij het rondbrengen van de doosjes.

Ja, wij doen mee met de chocoladeactie! 

Schoolgegevens

Adres school
Contactpersoon

Vragen?

Contact met ZOA

Neem contact op met Sharon Blokhuis, coördinator scholen

Stuur een mail naar Sharon