Overslaan en naar de inhoud gaan

Monia uit Jemen: Ik wil mijn kinderen niet verliezen!

Vrouwen in Jemen zijn – ondanks de vele uitdagingen in dit land – heel dapper. Ze vechten elke dag voor het leven van hun kinderen.

alleen en onbeschermd

Als je er helemaal alleen voorstaat

In Jemen, waar sinds 2015 een burgeroorlog woedt, is de situatie zo erg dat een op de vijf kinderen onder de vijf jaar acuut ondervoed is. Twee derde van de ruim 30 miljoen Jemenieten hebben honger. Monia Hassan (30) staat er alleen voor en is die bang om haar kinderen te verliezen.

 

Monia’s man wordt nu al zo’n negen maanden vermist. Daardoor staat ze er alleen voor in de zorg voor haar twee kinderen van 3 en 5 jaar. Makkelijk is het niet. Ze leeft alleen en onbeschermd. Om aan een beetje eten te komen, verkoopt ze henna en doet ze soms huishoudelijke klusjes of schoonmaakwerk bij anderen. Maar wie past dan ondertussen op haar kinderen? Haar familie wil niet dat ze bij hen gaat wonen.

Toch vecht Monia dapper door. Ze heeft namelijk al eerder meegemaakt dat ze twee kinderen – van een eerste man – moest afstaan.

Ik wil mijn kinderen niet verliezen, zoals ik mijn oudste twee verloor.

Naar school

ZOA helpt arme en ontheemde gezinnen. Met een maandelijks geldbedrag – voor een periode van zes maanden – kunnen ze even vooruit. Ook in Jemen. Monia:

Mijn situatie is hierdoor enorm verbeterd. Ik kan eten kopen, zodat mijn kinderen geen honger hebben en ik kan er voor ze zijn. Ik hoop ook dat het mogelijk is om een naaimachine te kopen of een eigen winkeltje te beginnen, want met wat inkomen kan ik mijn kinderen naar school sturen. Dat zou helemaal geweldig zijn!

Samen zijn we er Monia en andere kwetsbare vrouwen in landen waar oorlog, honger of een natuurramp alles ontwricht. Help jij mee om deze moeders bij te staan, zodat zij goed voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen.

Doneer en help vrouwen als Monia

Ik wil er samen met ZOA zijn om deze moeders bij te staan.