Overslaan en naar de inhoud gaan

Joël Voordewind wordt ambassadeur van ZOA

Na 25 jaar in de politiek zet Joël Voordewind zijn loopbaan voort bij ZOA. Het voormalige Tweede-Kamerlid namens de ChristenUnie wil hiermee blijven opkomen voor de meest kwetsbaren, waaronder vluchtelingen wereldwijd. “Eigenlijk zet ik mijn werk voort; nu niet meer vanuit het parlement, maar dichter op de praktijk bij ZOA.”

MEer en gerichter aandacht vragen voor de nood in de wereld

Opkomen voor de meest kwetsbaren

“ZOA is uniek in Nederland: wereldwijd actief in de moeilijkste crisisgebieden, gedreven vanuit een diepe christelijke overtuiging. Dat sluit goed aan bij mijn blijvende inzet om op te komen voor de meest kwetsbaren. Bij ZOA hoop ik iets te kunnen doen voor vluchtelingen die alles kwijt zijn geraakt.”

Nood

Met de komst van Joël Voordewind willen we meer en gerichter aandacht vragen voor de nood in de wereld. “Joël heeft een indrukwekkende staat van dienst en een interessant netwerk in de politiek, de sector en de media”, zegt directeur Chris Lukkien. “Er is verschrikkelijk veel nood in de wereld. Zo groeit het aantal vluchtelingen nog ieder jaar. Daar moeten we aandacht voor blijven vragen. Daar kan Joël een belangrijke rol in spelen.'' Voordewind zal zich voor twee dagen in de week aan ZOA verbinden als Speciaal Ambassadeur. In die functie zal hij ook zelf naar crisisgebieden afreizen en daarover rapporteren.

Ontwikkelingssamenwerking

Joël Voordewind (56) onderscheidde zich de afgelopen 15 jaar als buitenlandwoordvoerder in de Tweede Kamer door zijn onvermoeibare inzet voor ontwikkelingssamenwerking. Zo kwam mede op zijn aandringen de Dutch Relief Alliance (DRA) tot stand. Daarin werken Nederlandse hulporganisaties met steun van de Nederlandse overheid samen om te helpen in crisisgebieden.

We zijn er voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt door een oorlog of een ramp.  We helpen mensen om in vrede een waardig leven te kunnen leiden. Dat doet Joël Voordewind vanuit Nederland. En dat doen nog eens zo’n 900 medewerkers wereldwijd.

Sluit je aan!