Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonge moeder Fanne: het leven is moeilijk hier

Fanne Al-Amin (20) woont samen met haar kinderen sinds negen maanden in een vluchtelingenkamp in de stad Maiduguri, in het noordoosten van Nigeria. “Het leven is moeilijk hier.”

leven in een kamp in maiduguri

"In ons dorp was het niet meer veilig"

“Op een dag kwam Boko Haram ons dorp binnen om geiten en koeien te stelen. Ik zat voor mijn huis toen ik ze aan zag komen. Ik wist dat deze mannen vrouwen kidnapten, dus ik begon te rennen. Ik rende zo snel ik kon naar de bush, waar ik vijf uur bleef voor ik terug kon naar mijn huis".

"Die dag doodde Boko Haram niemand, maar in ons dorp was het niet meer veilig. Er was geen bewaking en Boko Haram kon elk moment terugkomen. Samen met mijn vader, mijn man en vijftig andere familieleden vluchtten we naar een kamp in Maiduguri. Hier is het leven moeilijk; ‘s ochtends en ‘s avonds eten we een klein beetje rijst, dat is alles. Bovendien heb ik hier niks te doen. Thuis verkocht ik koeienmelk, hier kan dat niet. Natuurlijk zou ik op een dag graag terug naar mijn dorp, maar nu kan dat niet. Ik ben veel te bang voor Boko Haram.”