Wat heb je nodig?
- 2 rollen bladerdeeg
- Bakje verse pesto
- 1 ei
- Rond bord
- Een glas
- Bakkwastje
- Mes om te snijden
Met dit recept bak je heel eenvoudig en snel een heerlijke kerstster om te delen met je buren of weg te geven. In een handomdraai tover je zo een heerlijk voorgerecht voor het kerstdiner op tafel!
Rol een vel bladerdeeg uit, het bakpapier laat je eronder. Leg een groot rond bord op het bladerdeeg en snijd met het mes rondom het bord. Leg het overgebleven deeg aan de kant. Besmeer het bladerdeeg met de verse pesto.
Rol daarna het tweede bladerdeegvel uit en maak met het bord een tweede cirkel.
Haal de tweede cirkel voorzichtig van het bakpapier en leg deze op de cirkel met de pesto. Neem nu het glas en maak een afdruk in het midden maar druk er niet helemaal doorheen!
Snijd de cirkel op vier plaatsen in tot vlak voor het rondje. Je mag nu wél door het deeg heen snijden. Er zijn nu 4 kwarten.
Snijd elk kwart nog eens doormidden zodat je 8 stukken krijgt. Deze 8 stukken snijd je ook middendoor zodat je eindigt met 16 punten.
Neem twee punten en draai ze 3 of 4 keer naar elkaar toe. Herhaal dit met de rest van de punten.
Bestrijk de ster met ei en bak 20-25 minuten op 200 graden.
Geniet van je heerlijke zelfgebakken kerstster! Tip: Van het deeg dat over is kun je nog heerlijke bladerdeegstengels maken!
Wil je jouw kerstster met ons delen?
We zijn benieuwd naar jouw creatie! Mail een foto naar info@zoa.ngo of tag ons op sociale media!