Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom in actie als middelbare school

Naar school gaan, sporten en plezier maken met vrienden. Voor veel leerlingen in Nederland is het de normaalste zaak van de wereld. Maar tieners in ramp- en conflictgebieden hebben heel andere dingen aan hun hoofd.

 

Door in actie te komen voor ZOA verruimen de leerlingen hun blik en doen ze wat goeds. We geven graag een gastles, denken mee over een actie of ondersteunen de actie met bijv. digitale middelen. 

Het Driestar College

Al bijna 30 jaar lang komen de derde klassers van het Driestar Collega in Gouda, Lekkerkerk en Leiden in actie voor ZOA. Het doel van de actie is altijd onderwijs in Uganda. Tijdens de actie volgen de leerlingen allemaal leuke lessen: van koken tot debatlessen en van skelters bouwen tot ontsnappen uit een escaperoom. In samenwerking met het Driestar College zijn al tientalle scholen in Uganda gebouwd en van materiaal en opgeleide docenten voorzien. Op deze manier draagt het Driestar College bij aan het bieden van hoop in Uganda. De opbrengst van de laatste Driestaractie was maar liefst €123.000,-, opgehaald door 836 leerlingen. Wat een geweldig bedrag!  

Willen jullie ook met jullie school in actie komen?

We komen graag met jullie in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Mail naar scholen@zoa.ngo