Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom in actie als middelbare school

Naar school gaan, sporten en plezier maken met vrienden. Voor veel leerlingen in Nederland is het de normaalste zaak van de wereld. Maar tieners in ramp- en conflictgebieden hebben heel andere dingen aan hun hoofd.

 

Sponsor-wandeltocht op laatste schooldag

Calvijn College Middelburg in actie

Een hele schooldag hebben ze er voor opgeofferd: meer dan dan 300 leerlingen uit de 1e, 2e en derde klas van het Calvijn College uit Middelburg hebben op 18 juli een sponsortocht gelopen. En als je zo mooi bij de zee woont, dan moet je daar gebruik van maken. De tocht ging langs de Walcherse stranden van Vrouwenpolder naar Vlissengen. Sommige leerlingen liepen maar liefst 32 km!

Wil je weten hoe deze toppers het ervanaf hebben gebracht en hoeveel geld er is opgehaald? Lees het hier

 

Passie scholen in actie voor Oekraïne

In samenwerking met de Passiescholen in Utrecht, Wierden en Rotterdam is maar liefst €46.611,- opgehaald voor noodhulp in Oekraïne! Dit geld is bedoeld voor het Christelijk Noodhulp Cluster, waarin verschillende christelijke hulporganisaties samenwerken. De leerlingen die dat wilden konden 24 uur vasten uit solidariteit met de vluchtelingen uit Oekraïne. Het vasten werd afgesloten met een gezamelijk ontbijt op school.

 

Al 30 jaar verbondenheid met het Driestar College

Samen in actie voor Uganda

Al bijna 30 jaar lang komen de derdeklassers van het Driestar Collega in Gouda, Lekkerkerk en Leiden in actie voor ZOA. Het doel van de actie is altijd onderwijs in Uganda. Tijdens de actie - ook wel bekend als de ZOA-nacht - volgen de leerlingen allemaal leuke lessen: van koken tot debatlessen en van skelters bouwen tot ontsnappen uit een escaperoom. In samenwerking met het Driestar College zijn al tientallen scholen in Uganda gebouwd en van materiaal en opgeleide docenten voorzien. Op deze manier draagt het Driestar College bij aan het bieden van hoop in Uganda. De opbrengst van de laatste Driestaractie was maar liefst €144.619,- (!), opgehaald door 894 leerlingen. Wat een historisch hoog bedrag! 

Contact met ZOA

Meer weten?

Willen jullie graag een actie doen in samenwerking met ZOA? Of hebben jullie zelf een leuk idee waarbij wij kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met Sharon Blokhuis, coördinator scholen

Stuur een mail naar Sharon