Overslaan en naar de inhoud gaan

Kom in actie als middelbare school

Naar school gaan, sporten en plezier maken met vrienden. Voor veel leerlingen in Nederland is het de normaalste zaak van de wereld. Maar tieners in ramp- en conflictgebieden hebben heel andere dingen aan hun hoofd.

 

Hoe helpen jullie?

Door in actie te komen voor ZOA verruimen de leerlingen hun blik en komen ze in actie voor mensen in nood. We geven graag een gastles, denken mee over een actie of ondersteunen de actie met bijv. digitale middelen. 

Het Driestar College

Al bijna 30 jaar lang komen de derde klassers van het Driestar Collega in Gouda, Lekkerkerk en Leiden in actie voor ZOA. Het doel van de actie is altijd onderwijs in Uganda. Tijdens de actie volgen de leerlingen allemaal leuke lessen: van koken tot debatlessen en van skelters bouwen tot ontsnappen uit een escaperoom. In samenwerking met het Driestar College zijn al tientalle scholen in Uganda gebouwd en van materiaal en opgeleide docenten voorzien. Op deze manier draagt het Driestar College bij aan het bieden van hoop in Uganda. De opbrengst van de laatste Driestaractie was maar liefst €123.000,-, opgehaald door 836 leerlingen. Wat een geweldig bedrag! 

Actie voor Oekraïne

In samenwerking met de Passiescholen in Utrecht, Wierden en Rotterdam is maar liefst €46.000 opgehaald voor noodhulp in Oekraïne! Dit geld is bedoeld voor het Christelijk Noodhulp Cluster, waarin verschillende christelijke hulporganisaties samenwerken. De leerlingen die dat wilden konden 24 uur vasten uit solidariteit met de vluchtelingen uit Oekraïne. Het vasten werd afgesloten met een gezamelijk ontbijt op school.

Contact met ZOA

Meer weten?

Willen jullie graag een actie doen in samenwerking met ZOA? Of hebben jullie zelf een leuk idee waarbij wij kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met Sharon Blokhuis, coördinator scholen en jongeren.

Stuur een mail naar Sharon