Overslaan en naar de inhoud gaan
Aardbeving Syrië

Noodhulp aardbeving Turkije en Syrië

Duizenden doden en gewonden. En de teller blijft maar oplopen. Een zware aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter trof maandagochtend Turkije en Syrië. Een hevige tweede beving in Centraal-Turkije was ook voelbaar in Syrië. ZOA is in actie om noodhulp te verlenen.

ZOA helpt samen met lokale partners

Noodhulp aardbeving Turkije en Syrië

Een zware aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter trof maandagochtend Turkije en Syrië. Het epicentrum van de beving lag in de buurt van de Turkse stad Gaziantep, vlakbij de grens met Syrië. Daarna volgde een tweede beving van 7,7 op de schaal van Richter in Centraal-Turkije. ZOA is in actie gekomen om noodhulp te verlenen.

Het aantal doden in Turkije en Syrië is inmiddels opgelopen tot ruim 28.000, meldde de NOS dit weekend. De Turkse president Erdogan heeft gezegd dat de aardbeving de 'ergste ramp sinds 1939' is, die Turkije is overkomen. Toen vielen bij een aardbeving 30.000 doden.

ZOA werkt in Syrië, waar door de jarenlange crisis de meerderheid van de bevolking op de vlucht geslagen is. Door winterse temperaturen zijn de omstandigheden waarin zij bivakkeren nog erbarmelijker. Met lokale partners in het land is ZOA nu bezig de slachtoffers van de aardbeving te helpen.

Samen kunnen we er zijn voor onze naasten in nood. Help je mee door een donatie te doen voor de slachtoffers van deze ramp?

Ja, ik help mee en doneer voor de slachtoffers van de aardbevingen