Overslaan en naar de inhoud gaan

Oorlog in Oekraïne - geef voor noodhulp

Ineens komt het oorlogsgeweld wel heel dichtbij. ZOA betreurt de doden die zijn gevallen door de inval van Rusland in Oekraïne. Samen met het Christelijk Noodhulpcluster komen we in actie voor de getroffenen. 

Doneer nu

vluchtelingenstroom

Samen bieden we noodhulp in Oekraïne

In Oekraïne woedt een verschrikkelijke oorlog. Rusland heeft vanuit het noorden, oosten en zuiden een aanval gedaan op het hele land. Honderdduizenden Oekraïners zoeken een veilige plek in het westen van het land of in een buurland, zoals Moldavië. Anderen kunnen vanwege armoede of ouderdom niet vluchten en hebben geen keus dan in levensgevaarlijke situaties te blijven.

Irina Linnik, directeur van een partner van Kom over en help vertelt: ‘We zien veel paniek, angst en bezorgdheid. Mensen vluchten massaal naar plaatsen waar ze denken dat het veilig is, maar het is overal levensgevaarlijk.’

Deze grote humanitaire ramp vraagt om onmiddellijke actie. Het Christelijk Noodhulpcluster verleent noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Dit doen we in Oekraïne en in de omliggende landen waar de vluchtelingen stranden.

Samen kunnen we zo snel mogelijk hulp gaan verlenen. Help je mee? Doneer dan via onderstaand formulier. Of start je eigen inzamelingsactie op kominactievoorzoa.nl.

Ja, ik help mee voor noodhulp in en rond Oekraïne

Je kunt ook namens een bedrijf of een kerk doneren

Eerste noodhulp in grensgebied

Dorcas, EO Metterdaad, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen in deze campagne samen het Christelijk Noodhulpcluster. Bij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie met een noodhulpcampagne. Ter plaatse werken de organisaties samen, zodat zij snel en effectief noodhulp kunnen verlenen.