Overslaan en naar de inhoud gaan

Noodhulp voor vluchtelingen uit Tigray

De hevige oorlog in Tigray kostte al tienduizenden mensen het leven. ZOA helpt samen met Woord en Daad de vluchtelingen die halsoverkop op de vlucht moesten slaan.

 
Lees meer

ongekende ramp

Op de vlucht uit angst voor geweld

In november 2020 brak er in de Ethiopische regio Tigray een hevige oorlog uit. Deze oorlog heeft inmiddels al tienduizenden mensen het leven gekost. Ook moesten honderdduizenden mensen halsoverkop op de vlucht slaan uit angst voor het geweld. Een ongekende humanitaire ramp.

De situatie van deze vluchtelingen is schrijnend. Het zijn opvallend veel moeders en kinderen, waarvan de meesten helemaal niets meer hebben. De opvangplekken zijn overvol en is er een tekort aan alle noodzakelijke middelen. De verwachting is dat de aantallen vluchtelingen komende tijd nog verder op zullen lopen.

Lees: Noodkreet uit Tigray: Help ons!

ZOA en Woord en Daad komen samen in actie voor deze kwetsbare vluchtelingen. We helpen met noodhulppakketten en zorgen voor latrines en schoon drinkwater in de kampen in Sudan. Ook in Tigray zelf verlenen we hulp zodra het gebied weer toegankelijk is.

Samen zijn we er voor vluchtelingen door de oorlog in Tigray. Met jouw steun kunnen we hen helpen met schoon drinkwater, voedsel en onderdak. Ook kunnen we hulp bieden ter preventie van een corona-uitbraak. Help je mee zodat zij er niet alleen voor staan?

Ja, ik help mee en doneer voor de vluchtelingen uit Tigray