Overslaan en naar de inhoud gaan
DR Congo

Overstromingen in DR Congo: noodhulp voor slachtoffers Kalehe

Het gebied Kalehe, in het oosten van de Democratische Republiek Congo (DRC), is getroffen door grote modderstromen als gevolg van hevige regenval. In verschillende dorpen in de regio zijn huizen en gebouwen compleet verwoest. Het aantal slachtoffers is hoog: duizenden mensen zijn vermist en meer dan 400 mensen zijn omgekomen. Er is op dit moment dringend hulp nodig om dakloze gezinnen te ondersteunen. 

Doneer nu

In actie voor 

Slachtoffers van de overstroming in Kalehe

De hevige regenval en overstromingen in de regio Kalehe in DR Congo hebben een dramatisch effect op de lokale bevolking. Huizen, scholen, kerken en moskeeën zijn verwoest, en duizenden mensen worden vermist. ZOA is al jaren actief in het gebied. Daarom zijn we direct gestart noodhulp. Met jouw steun kunnen we mensen helpen die hun huis verloren tijdens de overstromingen. 

De rivieren Nyamukubi en Chisova zijn door de zware regenval buiten hun oevers getreden en de modderstromen hebben alles op haar weg meegesleurd. Verschillende dorpen zijn voor een groot deel verwoest. De meest urgente behoeften op dit moment zijn voedsel, onderdak, water, sanitaire voorzieningen, medische zorg en psychologische ondersteuning voor overlevenden.

ZOA werkt samen met andere organisaties en de lokale gemeenschappen om deze hulp te bieden. Samen zorgen we voor medische zorg, water, hygiëne en sanitaire voorzieningen en bieden we bescherming tegen uitbuiting en seksueel geweld.

ZOA werkt al bijna zeven jaar in Kalehe. Daarom kunnen we direct noodhulp verlenen aan 400 dakloze gezinnen. Andere partners concentreren zich op water, voedsel en andere voorzieningen.

DR Congo

Elk gezin ontvangt een bedrag van 50 dollar dat ze vrij kunnen besteden om in hun eerste levensbehoeften te voorzien. 

ZOA is ook bezig met het opzetten van een 6 tot 12 maanden noodhulpproject in het getroffen gebied. Met jouw steun kunnen we de bewoners van de dorpen helpen om hun leven op te bouwen en te herstellen van deze ramp.

Ja, ik help de slachtoffers van de overstroming in Congo